Zwarte Vloer In De Badkamer: Stoer En Stijlvol

Posted on

Zwarte vloeren winnen tegenwoordig aan populariteit in badkamers. Het is een stoere en stijlvolle uitstraling die veel mensen aantrekkelijk vinden. Maar is een zwarte vloer in de badkamer wel een slimme keuze? In deze blogpost de voors en tegens van een zwarte vloer, plus tips voor het onderhoud ervan.

Voors van een zwarte vloer in de badkamer

Zwarte Vloer In De Badkamer: Stoer En Stijlvol

Een zwarte vloer heeft een aantal voordelen die het de moeite waard maken om erover na te denken als je jouw badkamer gaat renoveren. Een van de belangrijkste voordelen is dat een zwarte vloer erg stijlvol is. Het geeft een moderne en elegante uitstraling aan jouw badkamer.

Een andere goede reden om te kiezen voor een zwarte vloer is dat hij praktisch is. Donkere kleuren zijn minder gevoelig voor vlekken en krassen dan lichtere kleuren. Op een donkere vloer zijn vuil en vlekken minder goed zichtbaar dan op een lichtere vloer.

Als je een fan bent van de minimalistische stijl dan is een zwarte vloer zeker iets voor jou. Het past perfect bij een minimalistische badkamer, waarin niet alleen de kleuren maar ook het ontwerp strak en eenvoudig is. Met een zwarte vloer zorg je dat jouw badkamer een echte eyecatcher wordt.

De nadelen van een zwarte vloer in de badkamer

Zwarte Vloer In De Badkamer: Stoer En Stijlvol

Helaas heeft een zwarte vloer ook een paar nadelen. Als jouw badkamer niet veel natuurlijk licht heeft, kan de vloer de ruimte nogal somber maken. Daarom is het belangrijk om goed na te denken over de verlichting voordat je besluit om een zwarte vloer te plaatsen.

Een ander nadeel is dat vuil en stof op een zwarte vloer meer opvallen dan op een lichtere vloer. Je zult dus vaker moeten stofzuigen en dweilen om te voorkomen dat de vloer er vies uitziet. Ook is het goed om te weten dat zwarte vloeren gevoelig zijn voor slijtage en verkleuring na loop van tijd.

Hoe onderhoud je een zwarte vloer in de badkamer?

Zwarte Vloer In De Badkamer: Stoer En Stijlvol

Een zwarte vloer vergt wel wat onderhoud. Stofzuig de vloer minstens één keer per week om overtollig stof en droog vuil te verwijderen. Maak hem daarna schoon met een vochtige doek en speciaal reinigingsmiddel voor een zwarte vloer. Voorkom het gebruik van agressieve reinigingsmiddelen zodat de vloer niet aangetast raakt. Gebruik bijvoorbeeld groene zeep, een natuurlijke ontvetter. Droog nadien de vloer altijd af om te voorkomen dat er watervlekken ontstaan.

Lees ook:  Stijlvolle Handdoekenrekken Voor Een Opgeruimde Badkamer

Zorg ervoor dat de vloer niet te nat wordt tijdens het schoonmaken. Standaard schoonmaakmiddelen bevatten chemicaliën die schadelijk kunnen zijn voor de zwarte kleur. Kies daarom altijd voor speciale producten die geschikt zijn voor een zwarte vloer.

Bijpassende accessoires voor jouw zwarte badkamervloer

Zwarte Vloer In De Badkamer: Stoer En Stijlvol

Als je kiest voor een zwarte badkamervloer, kun je de hele stijl van jouw badkamer erop aanpassen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor witte badkamermeubels die mooi contrasteren met de zwarte vloer. Of kies voor accessoires in goud, koper of matzwart om een industriële uitstraling te creëren.

Met een natuurlijke lichte kleur op de muren, kun je een prachtig contrast creëren met de zwarte vloer. Door het gebruik van planten kun je ook kleur en levendigheid in de badkamer brengen. Zorg er wel voor dat de planten geschikt zijn voor een vochtige omgeving.

Welke andere vloeren passen bij mijn badkamer?

Zwarte Vloer In De Badkamer: Stoer En Stijlvol

Als u toch niet zeker bent van een zwarte badkamervloer, zijn er nog vele andere opties. Kies bijvoorbeeld voor een houten vloer als u een natuurlijke en warme uitstraling wilt creëren. Of een witte vloer als u een frisse uitstraling wilt hebben. Ook een grijze vloer kan een mooie, strakke uitstraling aan uw badkamer geven.

Het kiezen van een andere vloerkleur is niet echt een probleem, zolang de kleur maar bij de rest van de badkamerinrichting past. Door het gebruik van contrasterende kleuren, kun je een prachtige, unieke look aan jouw badkamer geven.

Hoe kies ik de juiste tint zwart?

Zwarte Vloer In De Badkamer: Stoer En Stijlvol

Zwarte verf kan, net als andere verfkleuren, in verschillende tinten worden gekocht. Het is belangrijk dat je de juiste schaduw kiest. Overweeg de hoeveelheid natuurlijk licht in de badkamer, evenals de kleur van de muur. Anders kan het zijn dat de zwarte kleur van de vloer er anders uitziet dan je had verwacht.

Wees voorzichtig met de vloertegelgrootte. Te grote tegels of een te kleine ruimte kan de ruimte kleiner doen lijken. Als je een kleine badkamer hebt, kies dan voor kleine vierkante patronen om de ruimte groter te doen lijken. Probeer het aantal naden in de vloer zo laag mogelijk te houden om een minimalistische look te creëren.

Wat als ik uitgekeken ben op een zwarte vloer?

Zwarte Vloer In De Badkamer: Stoer En Stijlvol

Hoewel zwarte vloeren momenteel erg trendy zijn, kan het zijn dat je na verloop van tijd een frisse wind door jouw badkamer wilt laten waaien. Als je in dat geval even klaar bent met jouw zwarte badkamervloer, kun je kiezen voor een nieuwe kleur of patroon.

Lees ook:  Mini Spots Voor Een Sfeervolle Badkamer

Je kunt de vloer overschilderen of vervangen. Het verwijderen van een tegelvloer kan gecompliceerd zijn, dus zorg ervoor dat je een ervaren professional inhuurt om te voorkomen dat je de vloer beschadigt.

Conclusie

Zwarte Vloer In De Badkamer: Stoer En Stijlvol

Een zwarte badkamervloer is een toffe keuze voor wie op zoek is naar een stijlvolle en moderne badkamer. Er zijn echter een aantal nadelen waar je rekening mee moet houden. Gelukkig zijn er vele andere opties als u uiteindelijk toch voor een andere kleur zou willen kiezen.

FAQ

 1. Is een zwarte vloer praktisch in de badkamer?
 2. Ja, een zwarte vloer is praktisch in de badkamer. Donkere kleuren zijn minder gevoelig voor vlekken en krassen dan lichtere kleuren. Op een donkere vloer zijn vuil en vlekken minder goed zichtbaar dan op een lichtere vloer. Bovendien geeft het een moderne en elegante uitstraling aan jouw badkamer.

 3. Welke schoonmaakmiddelen kan ik gebruiken voor mijn zwarte badkamervloer?
 4. Gebruik een mild reinigingsmiddel of groene zeep zodat de vloer niet aangetast raakt. Zorg ervoor dat de vloer niet te nat wordt tijdens het schoonmaken en droog hem altijd af om te voorkomen dat er watervlekken ontstaan.

 5. Kan ik een zwarte badkamervloer combineren met andere kleuren?
 6. Zeker weten! Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor witte badkamermeubels die mooi contrasteren met de zwarte vloer. Ook accessoires in goud, koper of matzwart kunnen een mooie uitstraling geven. Met een natuurlijke lichte kleur op de muren, kun je een prachtig contrast creëren met de
  zwarte vloer. Door het gebruik van planten kun je ook kleur en levendigheid in de badkamer brengen.

 7. Kan ik een zwarte vloer zelf installeren?
 8. Ja, als je het zeker weet! Een vloerinstallatie is een grote klus en vergt veel tijd en gereedschap. Als jouw ervaring zich beperkt tot zelf klussen in huis, laat het dan door professionals installeren. Hiermee bespaar je tijd en geld in de toekomst.

 9. Kan ik van gedachten veranderen of overschilderen?
 10. Zeker weten! Als u over een periode een frisse uitstraling wilt geven aan uw badkamer, kunt u de vloer overschilderen of vervangen. Een tegelvloer verwijderen kan gecompliceerd zijn, dus zorg ervoor dat u een ervaren professional inhuurt om te voorkomen dat u de vloer beschadigt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *