Transformeer Je Badkamer Met Grote Wandtegels

Posted on

Transformeer Je Badkamer Met Grote Wandtegels

Een badkamer is tegenwoordig veel meer dan alleen een functionele ruimte. Het is een plek waar je ontspant, tot rust komt en jezelf kan verwennen. Veel mensen kiezen er daarom voor om hun badkamer om te toveren tot een luxe oase. Een manier om dit te doen is door gebruik te maken van grote wandtegels. Deze tegels hebben tal van voordelen ten opzichte van de standaardformaten. In deze blogpost lees je alles wat je moet weten over het transformeren van je badkamer met grote wandtegels.

Wat zijn grote wandtegels?

Transformeer Je Badkamer Met Grote Wandtegels

Grote wandtegels zijn, zoals de naam al zegt, tegels die groter zijn dan de standaardformaten. Meestal worden tegels van minimaal 30 x 60 cm bedoeld als we het hebben over grote wandtegels. Er zijn echter ook tegels verkrijgbaar van wel 120 x 240 cm! Doordat deze tegels zo groot zijn, ontstaat er een strakke en moderne uitstraling in je badkamer. Ook lijkt je badkamer optisch groter wanneer je gebruikmaakt van grote tegels.

Welke voordelen hebben grote wandtegels?

Transformeer Je Badkamer Met Grote Wandtegels

Het gebruik van grote tegels heeft verschillende voordelen. Ten eerste zorgt het gebruik van grote tegels ervoor dat je minder voegen hebt in je badkamer. Dit is een stuk hygiënischer, want voegen zijn een bron van vuil en schimmels. Daarnaast zijn grote tegels gemakkelijker schoon te maken dan kleine tegels, omdat er simpelweg minder tegels zijn. Tot slot hebben grote tegels een moderne en tijdloze uitstraling en ogen ze luxueus.

Zijn grote wandtegels duurder dan standaard wandtegels?

Transformeer Je Badkamer Met Grote Wandtegels

Grote wandtegels zijn doorgaans duurder dan standaard wandtegels. Dit komt omdat deze tegels groter en dus zwaarder zijn en daardoor ook lastiger om te produceren, te transporteren en te installeren. Omdat het plaatsen van grote tegels een erg precieze klus is, moet je daarnaast ook rekening houden met hogere installatiekosten. Toch zijn grote tegels vaak de investering wel waard, omdat ze een luxueuze en tijdloze uitstraling hebben en lang meegaan.

In welke patronen kun je grote wandtegels plaatsen?

Transformeer Je Badkamer Met Grote Wandtegels

Grote wandtegels zijn enorm veelzijdig, en daarom zijn er ontzettend veel verschillende patronen waarin je ze kunt plaatsen. Een veelgebruikt patroon is het steenmotief, waarbij de tegels eruitzien alsof ze gemaakt zijn van steen. Ook het visgraatpatroon is populair, waarbij de tegels in een visgraatpatroon worden neergelegd en er een soort laddereffect ontstaat. Er zijn echter ontzettend veel patronen mogelijk, van rechttoe rechtaan tot complexe figuren.

Lees ook:  Een Luxe Badkamer En Suite Op Zolder

Zijn grote wandtegels geschikt voor kleine badkamers?

Transformeer Je Badkamer Met Grote Wandtegels

Ja, grote wandtegels zijn ook geschikt voor kleine badkamers! Het is namelijk een misverstand dat grote tegels enkel geschikt zijn voor grote ruimtes. Door het grotere formaat van de tegels lijkt de badkamer juist optisch groter. Het is wel zo dat wanneer je te grote tegels gebruikt in een hele kleine badkamer, de tegels de badkamer juist kleiner kunnen laten lijken. Het is dus belangrijk om hierbij rekening te houden met de verhoudingen.

Hoe onderhoud je grote wandtegels?

Transformeer Je Badkamer Met Grote Wandtegels

Grote wandtegels zijn gemakkelijk te onderhouden. Omdat er minder voegen zijn, is er minder kans op vuil. Het is voldoende om de tegels regelmatig schoon te maken met een zachte doek en een mild reinigingsmiddel. Het is wel belangrijk om geen schurende middelen te gebruiken, omdat dit de tegels kan beschadigen. Bij hardnekkige vlekken kun je een speciaal reinigingsmiddel voor keramische tegels gebruiken.

Zijn grote wandtegels alleen geschikt voor een modern interieur?

Transformeer Je Badkamer Met Grote Wandtegels

Nee, grote wandtegels zijn zeker niet alleen geschikt voor een modern interieur. Ze zijn juist ontzettend veelzijdig en kunnen in elk interieurstijl worden toegepast. Grote tegels zijn bijvoorbeeld ook ontzettend geschikt voor een landelijk interieur. Kies in dat geval bijvoorbeeld voor tegels met een natuurlijke uitstraling of gebruik ze als accentmuur. Ook in een industriële of klassieke badkamer komen grote tegels goed tot hun recht.

Is het gemakkelijk om grote wandtegels te installeren?

Transformeer Je Badkamer Met Grote Wandtegels

Het installeren van grote wandtegels is geen gemakkelijke klus, maar het is wel goed mogelijk om dit zelf te doen. Het is wel belangrijk om hierbij nauwkeurig te werk te gaan, omdat elke fout zichtbaar zal zijn in het uiteindelijke resultaat. Als je twijfelt over je eigen vaardigheden, kun je het plaatsen van de tegels beter overlaten aan een professional.

Hoeveel tegels heb ik nodig voor mijn badkamer?

Transformeer Je Badkamer Met Grote Wandtegels

Hoeveel tegels je nodig hebt voor je badkamer is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van de tegels en de afmetingen van je badkamer. Deel de oppervlakte van je badkamer door het oppervlakte van één tegel om te berekenen hoeveel tegels je nodig hebt. Het is altijd verstandig om wat extra tegels aan te schaffen, voor het geval er tijdens het installeren tegels breken of beschadigen.

Lees ook:  Stijlvolle Badkamer Met Zwarte Shutters

Zijn grote wandtegels steviger dan standaard wandtegels?

Transformeer Je Badkamer Met Grote Wandtegels

Over het algemeen zijn grote wandtegels niet steviger of kwetsbaarder dan standaard wandtegels. De kwaliteit van de tegels is vooral afhankelijk van het materiaal en niet van de grootte van de tegels. Wel is het zo dat grote tegels gemakkelijker te beschadigen zijn tijdens het installeren, omdat ze zwaarder zijn en lastiger te hanteren. Het is daarom belangrijk om hierbij nauwkeurig te werk te gaan en eventueel een professional in te schakelen.

Conclusie

Transformeer Je Badkamer Met Grote Wandtegels

Grote wandtegels zijn een prachtige en moderne optie voor wie zijn badkamer wil transformeren naar een luxueuze oase. Door het gebruik van grote tegels, creëer je een strakke, tijdloze uitstraling en lijkt je badkamer optisch groter. Ook het onderhoud van grote tegels is gemakkelij
ker dan van standaard-sized tegels. Bovendien zijn grote tegels veelzijdig en passen ze in elk interieur. Houd er wel rekening mee dat het plaatsen van grote tegels een precieze klus is en bij het installeren van door goede professionals, het beste eindresultaat wordt bereikt.

FAQ

 1. Wat zijn grote wandtegels?

  Grote wandtegels zijn tegels die groter zijn dan de standaardformaten. Meestal worden tegels van minimaal 30 x 60 cm bedoeld als we het hebben over grote wandtegels.

 2. Zijn grote wandtegels duurder dan standaard wandtegels?

  Ja, doorgaans zijn grote wandtegels duurder dan standaard wandtegels vanwege het grotere formaat en de hogere installatiekosten.

 3. Zijn grote wandtegels geschikt voor kleine badkamers?

  Ja, grote wandtegels zijn ook geschikt voor kleine badkamers. Het gebruik van grote tegels kan juist zorgen voor een optisch grotere badkamer.

 4. Is het gemakkelijk om grote wandtegels te installeren?

  Het installeren van grote wandtegels is geen gemakkelijke klus, maar het is wel mogelijk om dit zelf te doen als je nauwkeurig te werk gaat. Als je twijfelt over je eigen vaardigheden, kun je het plaatsen van de tegels beter overlaten aan een professional.

 5. Hoeveel tegels heb ik nodig voor mijn badkamer?

  Hoeveel tegels je nodig hebt is afhankelijk van de grootte en afmetingen van je badkamer en de grootte van de tegels. Deel de oppervlakte van je badkamer door het oppervlakte van één tegel om te berekenen hoeveel tegels je nodig hebt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *