Transformeer Je Badkamer Met Een Fantastisch Muurtje

Posted on

In de badkamer brengen we vaak veel tijd door, zonder dat we ons daarvan bewust zijn. Of je nu geniet van een lange, ontspannende douche, of snel je tanden poetst voor je naar het werk gaat, de badkamer is een belangrijke ruimte in ons dagelijks leven. Maar heb je er wel eens aan gedacht om deze ruimte wat op te fleuren?

Transformeer je badkamer met een fantastisch muurtje

Transformeer Je Badkamer Met Een Fantastisch Muurtje

Een muurtje kan namelijk precies de finishing touch bieden die jouw badkamer nodig heeft. Dit kan door te kiezen voor mooie tegeltjes, of juist door de muur een leuke kleur te geven. Het muurtje kan allemaal tegelijk aangepakt worden, of je kunt er voor kiezen om het stapsgewijs aan te pakken.

Stijlvolle tegels

Transformeer Je Badkamer Met Een Fantastisch Muurtje

Met de juiste tegels kun je een hele andere sfeer creëren in de badkamer. Zo kun je kiezen voor een strakke, moderne uitstraling door witte tegels met een subtiele glans te gebruiken. Als je juist van meer kleur houdt, kun je kiezen voor mozaïektegeltjes in verschillende tinten blauw. Of misschien ga je wel helemaal voor een industriële look, met stoere, donkere tegels.

Leuke kleuren

Transformeer Je Badkamer Met Een Fantastisch Muurtje

Als je geen fan bent van tegels, kun je er ook voor kiezen om de muur een kleurtje te geven. Hierbij kun je spelen met verschillende tinten, strepen of patronen. Zo kan een blauwe muur met horizontale strepen zorgen voor een nautische sfeer in de badkamer, terwijl een neutrale kleur met verticale strepen voor een ruimtelijker effect kan zorgen.

Combineren met accessoires

Transformeer Je Badkamer Met Een Fantastisch Muurtje

Een groot voordeel van een muurtje in de badkamer is dat het een mooie basis vormt om op voort te bouwen met bijpassende accessoires. Denk bijvoorbeeld aan handdoeken in dezelfde kleur als de muur, of een bijpassend douchegordijn. Maar ook kleine details kunnen het verschil maken, zoals een leuk zeepbakje of tandenborstelhouder.

Eenvoudig te onderhouden

Transformeer Je Badkamer Met Een Fantastisch Muurtje

Een muurtje in de badkamer hoeft niet veel onderhoud te vereisen. Als je kiest voor tegels, kun je deze eenvoudig schoonmaken met een sopje en een doekje. Ook een geschilderde muur kun je schoonhouden door deze af te nemen met een nat doekje. Af en toe even bijwerken met een nieuwe laag verf is dan vaak al voldoende.

Lees ook:  Stijlvol Handdoekrek Voor Een Chique Badkamer

Waar moet je op letten?

Transformeer Je Badkamer Met Een Fantastisch Muurtje

Als je een muurtje gaat plaatsen in de badkamer, is het belangrijk om te letten op de waterdichtheid. Zorg er dus voor dat je muurtje stevig genoeg is, dat de tegels goed zijn afgekit en dat er geen naden of kieren aanwezig zijn waar water doorheen kan sijpelen.

Welke stijl past bij mijn badkamer?

Transformeer Je Badkamer Met Een Fantastisch Muurtje

De stijl van je muurtje in de badkamer hangt af van je persoonlijke smaak, maar ook van de stijl van de rest van de badkamer. Als je bijvoorbeeld een moderne badkamer hebt, kun je de badkamer afmaken met strakke, witte tegels. Heb je juist een warme, landelijke sfeer in de badkamer? Dan passen bruine tegels hier goed bij. Kijk vooral naar wat bij jou past!

Wat zijn de kosten?

Transformeer Je Badkamer Met Een Fantastisch Muurtje

De kosten van een muurtje in de badkamer hangen af van verschillende factoren, zoals het type tegels dat je kiest, de afmetingen van de muur en de eventuele kosten van het plaatsen. Voor een kleine muur met simpele tegeltjes kun je al snel uitgaan van zo’n €50 tot €100. Bij grotere of ingewikkeldere projecten kunnen de kosten flink oplopen.

Kan ik het muurtje zelf plaatsen?

Transformeer Je Badkamer Met Een Fantastisch Muurtje

Als je handig bent en ervaring hebt met klussen, kun je het muurtje in de badkamer zelf plaatsen. Dit kan bijvoorbeeld door tegels op de muur te lijmen. Het is wel belangrijk om goed te letten op de waterdichtheid, en eventueel advies te vragen aan een professional. Als je niet zeker bent van je zaak, is het verstandig om het plaatsen over te laten aan een professional.

Hoe kan ik het beste schoonmaken?

Transformeer Je Badkamer Met Een Fantastisch Muurtje

Om je muurtje in de badkamer goed schoon te houden, kun je deze regelmatig afnemen met een sopje en een doekje. Vooral in de doucheruimte kan kalkaanslag zich snel ophopen, die je kunt verwijderen met een mengsel van water en azijn. Voor hardnekkige vlekken kun je speciale schoonmaakmiddelen gebruiken, maar let er wel op dat deze niet te agressief zijn en je tegels kunnen beschadigen.

Zijn er ook nadelen?

Transformeer Je Badkamer Met Een Fantastisch Muurtje

Een muurtje in de badkamer kan zorgen voor een mooie uitstraling en extra sfeer, maar er zijn ook nadelen om rekening mee te houden. Zo kan het plaatsen van het muurtje bijvoorbeeld tijdrovend zijn, en kunnen de kosten flink oplopen. Ook het schoonhouden van de tegels kan wat extra werk met zich meebrengen. Bedenk vooraf dus goed of een muurtje in de badkamer echt iets toevoegt aan jouw ruimte.

Lees ook:  Geen Beslagen Spiegel Meer Met Onze Verwarmde Badkamerspiegel

Conclusie

Transformeer Je Badkamer Met Een Fantastisch Muurtje

Een mooi muurtje kan ervoor zorgen dat de badkamer een heerlijke plek wordt om te verblijven. Of je nu van tegels houdt, of juist van een mooie kleur op de muur, er is voor iedereen wel een geschikte optie te vinden. Let wel goed op de waterdichtheid, de kosten en het onderhoud, en geniet vervolgens van een prachtig nieuw muurtje in de badkamer.

FAQ

 • Wat zijn de kosten van een muurtje in de badkamer?
  • De kosten hangen af van diverse factoren, zoals de afmetingen van de muur en het type tegels dat je kiest. Voor een kleine muur kun je al snel uitgaan van €50 tot €100. Bij grotere, ingewikkeldere projecten kunnen de kosten flink oplopen.
 • Kan ik het muurtje zelf plaatsen?
  • Als je handig bent en ervaring hebt met klussen, kun je het muurtje zelf plaatsen. Het is wel belangrijk om goed te letten op de waterdichtheid, en eventueel advies te vragen aan een professional. Bij twijfel is het beter om het plaatsen over te laten aan een professional.
 • Welk type tegels is het meest geschikt voor de badkamer?
  • Je kunt kiezen voor verschillende soorten tegels in de badkamer, zoal
   s keramische tegels, glasmozaïek en natuursteen. Bedenk vooraf goed wat je belangrijk vindt, bijvoorbeeld het uiterlijk, de waterbestendigheid en het onderhoud.
 • Hoe kan ik mijn muurtje in de badkamer schoonhouden?
  • Als je je muurtje in de badkamer goed wilt schoonhouden, kun je deze regelmatig afnemen met een sopje en een doekje. Voor hardnekkige vlekken kun je speciale schoonmaakmiddelen gebruiken. Let er wel op dat deze niet te agressief zijn en je tegels kunnen beschadigen.
 • Zijn er ook nadelen aan een muurtje in de badkamer?
  • Ja, er zijn ook nadelen om rekening mee te houden, zoals de tijdrovende plaatsing, de kosten en het regelmatig schoonhouden van de tegels. Bedenk vooraf goed of een muurtje in de badkamer echt iets toevoegt aan jouw ruimte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *