Terug In De Tijd: Stijlvolle Badkamer Jaren 30

Posted on

Terug In De Tijd: Stijlvolle Badkamer Jaren 30

Terug in de tijd! Dat kan nu heel gemakkelijk met de stijlvolle badkamer van de jaren 30. Deze periode staat bekend om zijn karakteristieke en unieke stijl die vandaag de dag nog steeds veelvuldig gebruikt wordt. Niet alleen in interieur maar ook in de badkamer. In deze blogpost nemen wij je mee naar het verleden en tonen wij je hoe je de jaren 30 badkamer in jouw woning kunt realiseren.

Terug In De Tijd: Stijlvolle Badkamer Jaren 30

De stijlvolle jaren 30 badkamer

De jaren 30 waren een tijdperk waarin de wereld veranderde. De economie begon weer te groeien en er was meer welvaart. Dat resulteerde in een stijlvolle interieur en ook in de badkamer. De badkamer moest een plek zijn waar men zich comfortabel voelde en kon ontspannen. De badkamer had een stijlvolle uitstraling. In deze periode hadden veel badkamers de bekende zwarte en witte betegeling of grote glanzende tegels. Een wastafel en een bad waren onmisbaar en waren van hoogwaardige kwaliteit.

Terug In De Tijd: Stijlvolle Badkamer Jaren 30

Zo creëer je de jaren 30 sfeer

Wil je deze retrostijl terug in jouw badkamer halen? De jaren 30 badkamer is niet alleen mooi om naar te kijken, maar ook heel functioneel en duurzaam. Met een paar kleine aanpassingen kun je deze stijl goed in jouw badkamer verwerken. Hieronder volgen enkele tips:

 • Terug In De Tijd: Stijlvolle Badkamer Jaren 30

  Kies voor een grote wastafel met een gebogen en elegante vorm. Dit was in de jaren 30 erg populair.

 • Terug In De Tijd: Stijlvolle Badkamer Jaren 30

  Kies voor betegeling. De bekende zwarte en witte betegeling mag hierbij niet ontbreken en is helemaal in jaren 30 stijl.

 • Terug In De Tijd: Stijlvolle Badkamer Jaren 30

  Ga voor een grote en opvallende spiegel. Dit is een echte eye-catcher in jouw badkamer!

 • Terug In De Tijd: Stijlvolle Badkamer Jaren 30

  Kies een bad op pootjes. Het bad op pootjes is een musthave in de jaren 30 badkamer. Je kunt heerlijk ontspannen in het bad en het heeft een klassieke uitstraling.

 • Terug In De Tijd: Stijlvolle Badkamer Jaren 30

  Kies rustgevende accessoires in de kleuren die passen bij jouw badkamer. Denk bijvoorbeeld aan donkergroene of donkerrode handdoeken of een decofoon in dezelfde kleuren.

Terug In De Tijd: Stijlvolle Badkamer Jaren 30

Kleur- en materiaalgebruik

Het kleur- en materiaalgebruik is erg typerend voor de jaren 30. De bekende zwart-witte mozaïek tegels zijn helemaal in jaren 30 stijl. Kies voor grote vierkante glanzende tegels in zwart of wit. Creëer hoogte en diepte in de badkamer door gebruik te maken van verschillende formaten tegels. Wist je dat ook de kleur geel het goed doet in jaren 30 badkamers? In combinatie met zwart en wit kan dit voor een stijlvol effect zorgen.

Terug In De Tijd: Stijlvolle Badkamer Jaren 30

Retro badkamers – een trend van nu

De jaren 30 badkamer is een trend van nu. Het is karakteristiek, stijlvol en bovenal uniek. In de huidige tijd willen we graag comfortabel en stijlvol wonen waarbij we ook teruggrijpen naar retro-elementen in onze woning. De badkamer is daarbij een belangrijke ruimte. De jaren 30 trend is in deze ruimte goed terug te laten komen.

Terug In De Tijd: Stijlvolle Badkamer Jaren 30

Waar vind ik de juiste meubels en accessoires voor mijn jaren 30 badkamer?

De jaren 30 badkamer meubels en accessoires zijn tegenwoordig in vrijwel elke woonwinkel verkrijgbaar. Je kunt ook specifiek zoeken naar vintage meubels en accessoires in kringloopwinkels. Mocht je geen tijd of zin hebben om op zoek te gaan naar de juiste onderdelen voor jouw jaren 30 badkamer, dan kun je altijd online terecht. Daar vind je namelijk een groot aanbod in allerlei kleuren, vormen en maten. Zo vind je altijd een item dat bij jouw badkamer past

Terug In De Tijd: Stijlvolle Badkamer Jaren 30

Zijn er ook nadelen aan een jaren 30 badkamer?

Het is natuurlijk algemeen bekend dat retrostijlen niet bij iedereen in de smaak vallen en dat kan ook gelden voor de jaren 30 stijl. Daarnaast kan het lastig zijn om originele meubels en accessoires uit de jaren 30 te vinden. Het is immers een stijl van weleer. Tegenwoordig zijn er wel veel replicas verkrijgbaar. Als je kiest voor originele meubels en accessoires kan het dat deze duurder zijn.

Terug In De Tijd: Stijlvolle Badkamer Jaren 30

Voor welke badkamer is de jaren 30 stijl geschikt?

De jaren 30 badkamer kan in vrijwel elke ruimte gerealiseerd worden. In een woonhuis of appartement, het maakt niet uit. Of het nou een grote of kleine badkamer is, de stijl is geschikt voor elke ruimte. Zeker omdat er online veel verschillende meubels en accessoires te verkrijgen zijn in verschillende vormen en maten.

Terug In De Tijd: Stijlvolle Badkamer Jaren 30

Kan ik mijn badkamer in jaren 30-stijl laten verbouwen?

Natuurlijk! Er zijn tal van bedrijven die een jaren 30 stijl badkamer kunnen realiseren. Zo ben je zeker van de juiste stijl, detaillering en afwerking. Dit hoeft niet altijd duur te zijn. Het is goed om bij meerdere bedrijven offertes op te vragen. Zo krijg je een goed beeld van de kosten en kun je de beste keuze maken.

Terug In De Tijd: Stijlvolle Badkamer Jaren 30

Hoe krijg ik een jaren 30 stijl badkamer, als ik geen nieuwe badkamer wil?

Als je nog een functionele inrichting hebt die voorzien is van modern tegelwerk, dan is de jaren 30 stijl toevoegen alsnog mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan het verven van een simpele deur in de kleur moss-groen, het ophangen van nieuwe badkamer accessoires of het ophangen van stijlvolle badkamer kunst. De jaren 30-stijl kan ook in kleine aspecten gerealiseerd worden.

Terug In De Tijd: Stijlvolle Badkamer Jaren 30

Is de jaren
30 badkamer trendgevoelig?

De jaren 30 badkamer is niet trendgevoelig. Deze stijl is tijdloos en klassiek. De stijl blijft altijd zijn charme behouden.

Terug In De Tijd: Stijlvolle Badkamer Jaren 30

Hoe zorg je ervoor dat jouw jaren 30-stijl badkamer er verzorgd uitziet?

Het is belangrijk de badkamer goed schoon te houden. De jaren 30 badkamer is vaak voorzien van vloertegels, waar vuil en stof zich gemakkelijk in kan ophopen. Het is daarom belangrijk om regelmatig schoon te maken. Bovendien is het belangrijk om op oude accessoires zoals handdoekrekken of zeepbakjes te letten. Mogelijk heeft het materiaal inmiddels krassen of andere beschadigingen opgelopen. Het vervangen van beschadigde items kan het geheel er gelijk een stuk verzorgder uit laten zien.

Terug In De Tijd: Stijlvolle Badkamer Jaren 30

Conclusie

Kortom, de jaren 30 badkamer is een stijlvolle en unieke trend van nu. Door gebruik te maken van de juiste meubels en accessoires, kun je deze retrostijl weer helemaal terugbrengen in jouw badkamer. Het kleur- en materiaalgebruik is kenmerkend voor de tijd en zorgt voor een stijlvolle uitstraling in jouw badkamer. Een jaren 30 badkamer is geschikt voor elke ruimte en kan altijd gerealiseerd worden. Of je nu gaat voor een complete verbouwing of alleen voor nieuwe accessoires, het is allemaal mogelijk.

Terug In De Tijd: Stijlvolle Badkamer Jaren 30

5 FAQ’s over de jaren 30 stijl badkamer

 1. Hoe creëer je de jaren 30 sfeer in mijn badkamer?

  Je kunt deze stijl goed in jouw badkamer verwerken door enkele nieuwe accessoires toe te voegen. Kies bijvoorbeeld voor een grote wastafel met een gebogen en elegante vorm, zwarte en witte betegeling, grote en opvallende spiegel, bad op pootjes en rustgevende accessoires in de kleuren die passen bij jouw badkamer.

 2. Waar vind ik de juiste meubels en accessoires voor mijn jaren 30 badkamer?

  De jaren 30 badkamer meubels en accessoires zijn tegenwoordig in vrijwel elke woonwinkel verkrijgbaar. Je kunt ook specifiek zoeken naar vintage meubels en accessoires in kringloopwinkels. Mocht je geen tijd of zin hebben om op zoek te gaan naar de juiste onderdelen voor jouw jaren 30 badkamer, dan kun je altijd online terecht.

 3. Kan ik mijn badkamer in jaren 30-stijl laten verbouwen?

  Er zijn tal van bedrijven die een jaren 30 stijl badkamer kunnen realiseren. Zo ben je zeker van de juiste stijl, detaillering en afwerking. Dit hoeft niet altijd duur te zijn. Het is goed om bij meerdere bedrijven offertes op te vragen.

 4. Is de jaren 30 badkamer trendgevoelig?

  De jaren 30 badkamer is niet trendgevoelig. Deze stijl is tijdloos en klassiek.

 5. Hoe zorg je ervoor dat jouw jaren 30-stijl badkamer er verzorgd uitziet?

  Het is belangrijk de badkamer goed schoon te houden. Bovendien is het belangrijk om op oude accessoires zoals handdoekrekken of zeepbakjes te letten. Mogelijk heeft het materiaal inmiddels krassen of andere beschadigingen opgelopen. Het vervangen van beschadigde items kan het geheel er gelijk een stuk verzorgder uit laten zien.

Lees ook:  Ontspan In Stijl: Badkamer Met Half Vrijstaand Bad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *