Tegels In De Badkamer? Zo Houd Je Ze Glanzend

Posted on

Tegels in de badkamer zijn de perfecte manier om de wanden en vloeren er elegant uit te laten zien. Helaas kunnen ze er op den duur dof of vlekkerig uitzien als ze niet goed worden onderhouden. Lees verder om erachter te komen hoe je je tegels glanzend kunt houden!

Hoe blijf je je tegels mooi houden?

Tegels In De Badkamer? Zo Houd Je Ze Glanzend

Om de tegels in de badkamer er fris en glanzend uit te laten zien, is slechts minimaal onderhoud nodig. Regelmatig schoonmaken helpt zeker om de badkamer hygiƫnisch te houden en voorkomt het ontstaan van vuil. Stofzuig of veeg eerst de vloer. Breng vervolgens een emmer warm water aan om te spoelen en dweil de tegels met een goed middel. Spoel de dweil regelmatig in een emmer water om te voorkomen dat je het vuil terugbrengt.

Hoe verwijder je vlekken op tegels?

Tegels In De Badkamer? Zo Houd Je Ze Glanzend

Als je vlekken op de tegels hebt, kun je proberen ze te verwijderen met een speciale schoonmaakoplossing. Vaak kun je ook azijn of citroensap gebruiken op de plekken. Meng wat warm water met de oplossing, breng het aan op de vlek en laat het een paar minuten intrekken. Veeg de plek vervolgens schoon en spoel na met water. Pas wel op bij gekleurde voegen, probeer dan eerst in een hoekje uit.

Lees ook:  Haal Elegante Luxe In Huis Met Badkamer Wit Marmer

Hoe maak je de voegen schoon en voorkom je schimmel?

Tegels In De Badkamer? Zo Houd Je Ze Glanzend

De voegen tussen de tegels worden snel vies en kunnen zelfs schimmelvorming realiseren. Gebruik daarom een speciale reiniger die de voegen diep reinigt en ontkalkt. Zodra de voegen schoon zijn, houd ze droog en goed geventileerd. Gebruik bijvoorbeeld een goede ventilatie of houdt het raam open tijdens of na het douchen. Wanneer de voegen droog zijn, is de kans op schimmelvorming aanzienlijk minder.

Zijn er andere manieren om schimmel te voorkomen?

Tegels In De Badkamer? Zo Houd Je Ze Glanzend

Ja, er zijn verschillende oplossingen voor schimmelvorming. Ventileer daarom de badkamer regelmatig door een goede ventilator of door een raam open te houden. Het is ook belangrijk om een raam open te zetten tijdens het douchen om de vochtige lucht af te voeren. Gebruik verder een matte of semi-gloss afwerking voor de tegels, zodat de oppervlakken minder aantrekkelijk zijn voor schimmels. Ten slotte helpt ook een goede badkamer-cleaner om de badkamer schoon en fris te houden.

Is het mogelijk om tegels van een nieuwe glans te voorzien?

Tegels In De Badkamer? Zo Houd Je Ze Glanzend

Als tegels dof of verweerd zijn, zijn er verschillende manieren om ze weer te laten glanzen. Gebruik een speciale tegelglansoplossing. Dit brengt onmiddellijk meer glans aan op de tegels. Een andere oplossing is het polijsten van de tegels. Dit is echter een tijdrovend en intensief proces dat het beste kan worden uitgevoerd door professionals.

FAQ’s

 • Hoe vaak moet ik de tegels in de badkamer reinigen?
  Antwoord: Het wordt aangeraden om de tegels regelmatig te reinigen, het liefst wekelijks.
 • Welke schoonmaakmiddelen kan ik gebruiken op tegels?
  Antwoord: Gebruik het beste een speciaal reinigingsmiddel voor tegels en voegen.
 • Hoe houdt u de badkamertegels en voegen droog?
  Antwoord: Houd de badkamer droog en goed geventileerd en gebruik een goede ventilator of houdt het raam open.
 • Zijn er natuurlijke manieren om tegels schoon te maken?
  Antwoord: Ja, azijn en citroensap is een natuurlijke manier om tegels schoon te maken.
 • Hoe vaak moet ik de voegen reinigen?
  Antwoord: Het is afhankelijk van de persoonlijke situatie, maar het wordt aangeraden om dit om de paar maanden te doen.
Lees ook:  Frisse Lucht Zonder Gedoe: Ventilatie Badkamer Zonder Afvoer

Conclusie

Tegels In De Badkamer? Zo Houd Je Ze Glanzend

Door je tegels in de badkamer regelmatig schoon te maken, voorkom je dat er vuil op de tegels en in de voegen blijft zitten en schimmelvorming. Gebruik de juiste schoonmaakproducten en ventilatie om je badkamer in topconditie te houden. Zo blijven je tegels lang glanzend, mooi en hygiƫnisch.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *