Strakke En Stijlvolle Badkamer Met Gestucte Muren

Posted on

Strakke en stijlvolle badkamers zijn de trend van deze tijd. Steeds meer huishoudens kiezen voor een minimalistische inrichting van hun badkamers, waarbij de gestucte muren een belangrijke rol spelen. Het geeft een moderne en eigentijdse uitstraling aan de ruimte en maakt het bovendien makkelijker om te onderhouden. Ben jij ook benieuwd hoe je jouw badkamer mooier en strakker kunt maken met gestucte muren? Lees dan verder!

Een moderne look voor jouw badkamer met gestucte muren

Strakke En Stijlvolle Badkamer Met Gestucte Muren

Een gestucte muur is een wandafwerking waarbij gips of cement op de muur wordt aangebracht en vervolgens gladgestreken. In tegenstelling tot tegels of behang geven gestucte muren een moderne look aan jouw badkamer. Bovendien is deze afwerking erg duurzaam, waardoor je er nog jarenlang van kunt genieten.

De voordelen van gestucte muren in de badkamer

Strakke En Stijlvolle Badkamer Met Gestucte Muren

Een badkamer met gestucte muren brengt vele voordelen met zich mee. We zetten de belangrijkste voordelen voor je op een rijtje:

 • Strakke en eigentijdse uitstraling
 • Geen naden of voegen waar vuil zich kan ophopen
 • Waterafstotend
 • Slijtvast en duurzaam
 • Makkelijk te onderhouden

Welke soorten stucwerk zijn geschikt voor de badkamer?

Strakke En Stijlvolle Badkamer Met Gestucte Muren

Niet alle soorten stucwerk zijn geschikt voor de badkamer. Een goede keuze is bijvoorbeeld tadelakt: een Marokkaanse kalkpleister die van nature waterafstotend is. Ook betoncire en microcement zijn goede opties voor de badkamer. Deze materialen zijn bovendien erg slijtvast en onderhoudsvriendelijk.

Hoe kun je gestucte muren het best onderhouden?

Strakke En Stijlvolle Badkamer Met Gestucte Muren

Gestucte muren zijn erg makkelijk te onderhouden. Je hoeft ze alleen maar af en toe af te nemen met een vochtige doek en eventueel wat zeep. Vermijd wel agressieve schoonmaakmiddelen, deze kunnen de muur beschadigen.

Lees ook:  Ultiem Gemak Met De Afstandsbediening Voor Je Badkamerventilator

Hoe past gestucte muren in mijn badkamer?

Strakke En Stijlvolle Badkamer Met Gestucte Muren

Een gestucte muur past bijna in ieder badkamerontwerp. Of je nu houdt van minimalistisch, modern of juist landelijk: gestucte muren geven de ruimte altijd een eigentijdse look. Het materiaal is bovendien verkrijgbaar in diverse kleuren, waardoor je het perfect kunt afstemmen op jouw persoonlijke smaak.

Hoeveel kost gestucte muren in de badkamer?

Strakke En Stijlvolle Badkamer Met Gestucte Muren

De kosten voor gestucte muren in de badkamer zijn afhankelijk van een aantal factoren, zoals het gekozen materiaal en de oppervlakte van de badkamer. Gemiddeld kun je rekenen op een bedrag tussen de €70 en €120 per vierkante meter. Dit is exclusief de kosten voor eventuele voorbereidende werkzaamheden, zoals het egaliseren van de muren.

Is het mogelijk om zelf gestucte muren aan te brengen in de badkamer?

Strakke En Stijlvolle Badkamer Met Gestucte Muren

Het aanbrengen van gestucte muren in de badkamer is een nauwkeurige klus die veel vakkennis vereist. Daarom wordt aangeraden om deze klus over te laten aan een professional.

Zijn gestucte muren geschikt voor vochtige ruimtes zoals de badkamer?

Strakke En Stijlvolle Badkamer Met Gestucte Muren

Ja, gestucte muren zijn uitermate geschikt voor vochtige ruimtes zoals de badkamer. Het materiaal is van nature waterafstotend en bovendien is er vaak nog een extra beschermlaag aangebracht om de muur nog beter te beschermen tegen vocht.

Welke kleuren passen goed bij gestucte muren in de badkamer?

Strakke En Stijlvolle Badkamer Met Gestucte Muren

Gestucte muren in de badkamer zijn verkrijgbaar in diverse kleuren. Een veelgekozen tint is wit, dit zorgt voor een strakke en moderne uitstraling. Maar ook andere lichte kleuren zoals lichtgrijs, beige en pasteltinten passen goed bij gestucte muren.

Lees ook:  Een Wasmachine En Droger In De Badkamer Slim Of Niet?

Kan ik gestucte muren combineren met andere wandafwerkingen?

Strakke En Stijlvolle Badkamer Met Gestucte Muren

Ja, je kunt gestucte muren prima combineren met andere wandafwerkingen. Zo kun je bijvoorbeeld één muur voorzien van gestucte muren en de rest van de wanden betegelen. Hiermee creëer je een speels effect in je badkamer.

FAQ:

 • Wat zijn gestucte muren in de badkamer?
 • Een gestucte muur is een wandafwerking waarbij gips of cement op de muur wordt aangebracht en vervolgens gladgestreken.

 • Zijn gestucte muren geschikt voor vochtige ruimtes zoals de badkamer?
 • Ja, gestucte muren zijn uitermate geschikt voor vochtige ruimtes zoals de badkamer.

 • Hoeveel kost gestucte muren in de badkamer?
 • Gemiddeld kun je rekenen op een bedrag tussen de €70 en €120 per vierkante meter.

 • Welke soorten stucwerk zijn geschikt voor de badkamer?
 • Een goede keuze is bijvoorbeeld tadelakt, betoncire en microcement.

 • Is het mogelijk om zelf gestucte muren aan te brengen in de badkamer?
 • Het aanbrengen van gestucte muren in de badkamer is een nauwkeurige klus die veel vakkennis vereist. Daarom wordt aangeraden om deze klus over te laten aan een professional.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *