Stijlvolle Badkamer Makeover Met Zwarte Tegels

Posted on

Een badkamerrenovatie is een project dat voor veel mensen hoog op de verlanglijst staat. Het is dan ook een plek in huis waar we ons graag terugtrekken voor wat ontspanning. Maar het renoveren van een badkamer kan soms lastig zijn. Er zijn namelijk veel keuzes om te maken: van de indeling tot aan de afwerking en materialen. Eén van de stijlvolle trends die we steeds vaker terugzien, zijn zwarte tegels. Hieronder lees je alles over een stijlvolle badkamer makeover met zwarte tegels.

Het aanbrengen van zwarte tegels

Stijlvolle Badkamer Makeover Met Zwarte Tegels

Het aanbrengen van tegels in een badkamer is niet moeilijk alleen vergt geduld en precisie. De kwaliteit van de tegels is hierbij ontzettend belangrijk. Goedkope, dunne tegels kunnen bijvoorbeeld hol klinken, terwijl dikkere en zwaardere tegels een stuk solider aanvoelen. Het is belangrijk om de muur goed voor te bereiden door deze stof- en vetvrij te maken. Hierna is het van belang om een patroon op de muur te tekenen of de tegels vanuit het midden van de wand naar buiten te werken.

De voordelen van zwarte tegels

Stijlvolle Badkamer Makeover Met Zwarte Tegels

Wat zijn de voordelen van het gebruik van zwarte tegels in een badkamer? Ten eerste creëert het een moderne, luxueuze en chique uitstraling. Daarnaast zijn zwarte tegels makkelijk te combineren met andere materialen en kleuren. Hierbij kun je denken aan het gebruik van witte of betonnen accessoires en het gebruik van hout om een natuurlijke uitstraling aan de badkamer te geven.

Lees ook:  Ontdek De Verbluffende Stijl Van Beal Mortex Badkamer

Zwarte tegels op de vloer

Stijlvolle Badkamer Makeover Met Zwarte Tegels

Je kunt er ook voor kiezen om zwarte tegels op de vloer te gebruiken. Hierbij is het belangrijk om te kijken naar de ruimte die je hebt. Wanneer je een kleine badkamer hebt, kan het gebruik van grote en donkere tegels de kamer nog kleiner doen lijken. Kies in dat geval voor kleine tegels of gebruik zwarte tegels in combinatie met een lichte kleur, om de badkamer zo optisch groter te maken.

Ruimtelijke illusie

Stijlvolle Badkamer Makeover Met Zwarte Tegels

Zoals hierboven genoemd, kunnen zwarte tegels een ruimtelijke illusie creëren. Dit wordt ook wel het ‘soortgelijke kleuren’-effect genoemd. Het betekent simpelweg dat het interieur van de kamer niet verandert en dus optisch groter lijkt. Wanneer je dus zwarte tegels combineert met witte muren, lijkt de ruimte ruimer dan wanneer je compleet voor zwarte tegels kiest.

Het combineren van patronen

Stijlvolle Badkamer Makeover Met Zwarte Tegels

Er zijn veel verschillende patronen die je kunt toepassen op zwarte tegels. Zo kan je de tegels verschoven plaatsen voor een unieke look, of ze in een diagonaal patroon leggen voor een speels effect. Een ander patroon is ‘brick-style’, waarbij je de tegels verticaal of horizontaal neerlegt en hierbij herhaalt. Je kunt natuurlijk ook creatieve design patronen maken!

Zwarte en witte combinatie

Stijlvolle Badkamer Makeover Met Zwarte Tegels

De combinatie tussen zwarte en witte tegels is tegenwoordig razend populair. Dit zorgt voor een clean en modern uiterlijk in de badkamer. Zo kan je bijvoorbeeld ervoor kiezen om zwarte tegels in de inloopdouche te plaatsen en witte tegels op de muur of de vloer eromheen.

Zwarte tegels in combinatie met hout

Stijlvolle Badkamer Makeover Met Zwarte Tegels

Een veelvoorkomende combinatie is het gebruik van zwarte tegels in combinatie met hout. Dit geeft de badkamer een warm en natuurlijk gevoel. Kies bijvoorbeeld voor een houten badmeubel in combinatie met zwarte tegels op de vloer.

Lees ook:  Slimme Indeling Voor Badkamer Onder Schuin Dak

Zwarte tegels in een industrieel interieur

Stijlvolle Badkamer Makeover Met Zwarte Tegels

Zwarte tegels passen ook perfect bij een industrieel interieur. Combineer bijvoorbeeld zwarte tegels op de muur met metalen accessoires of beton. Het gebruik van steen of bakstenen in combinatie met zwarte tegels kan hierbij ook zorgen voor een stoere uitstraling.

FAQ

  • Welke materiaal is het beste geschikt voor de renovatie van mijn badkamer?
  • Hoe creëer ik de illusie van meer ruimte in mijn badkamer?
  • Zijn zwarte tegels geschikt voor kleine badkamers?
  • Kan ik ook creatieve patronen toepassen met zwarte tegels?
  • Wat zijn de voordelen van zwarte tegels in combinatie met andere materialen?

Antwoorden:

  • Dit hangt af van smaak, budget en wensen. Overweeg tiles10 voor het benodigde advies.
  • Kies voor het ‘soortgelijke kleuren’-effect, waarbij je zwarte tegels combineert met witte muren. Zo lijkt de badkamer optisch groter.
  • Ja, wanneer je gebruik maakt van kleine tegels of zwarte tegels in combinatie met een lichte kleur of wit, creëer je een ruimtelijke uitstraling.
  • Ja, er zijn vele manieren om te spelen met de patronen. Verschuif de tegels, verwerk in een diagonaal patroon, kies voor ‘brick-style’, of experimenteer met creatieve designs.
  • Zwarte tegels zijn gemakkelijk te combineren met andere materialen en kleuren. Hierdoor creëer je een moderne, luxueuze en chique uitstraling in de badkamer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *