Stap voor Stap Badkamer Radiator Plaatsen: Zo Gebeurd

Posted on

Een badkamer radiator is onmisbaar in elke badkamer. Het zorgt voor een aangename temperatuur in de ruimte en zorgt ervoor dat je handdoeken warm en droog blijven. Het plaatsen van een nieuwe badkamer radiator lijkt misschien een vervelende klus, maar met de juiste handleiding is het zo gedaan. In deze blogpost lees je hoe je stap voor stap een badkamer radiator plaatst. Met deze instructies en tips heb jij binnen no-time een warme badkamer.

Stap 1: Kies de juiste plek voor je radiator

Stap voor Stap Badkamer Radiator Plaatsen: Zo Gebeurd

Voordat je een badkamer radiator gaat plaatsen, is het belangrijk om te bepalen waar je deze wilt hebben. Er zijn verschillende plekken waar je de radiator kunt hangen. Vaak wordt deze onder het raam geplaatst omdat de lucht daar het koudst is en zo de radiator beter zijn werk kan doen. Ook kan een radiator aan de muur opgehangen worden als er genoeg ruimte is. Let wel op dat er ruimte moet zijn voor de toe- en afvoerleidingen.

Stap 2: Meet de afmetingen

Stap voor Stap Badkamer Radiator Plaatsen: Zo Gebeurd

Als je weet waar je de radiator wilt hebben, is het tijd om de afmetingen te bepalen. Meet de breedte en hoogte van de ruimte waar je de radiator wilt ophangen en bekijk welk type radiator hier het beste bij past. Je kunt kiezen voor een paneelradiator, vlakke radiator of een designradiator. De grootte van de radiator hangt af van de grootte van de badkamer. Vaak wordt er een vermogen berekend van 85 tot 100 Watt per vierkante meter.

Stap 3: Bereid het ophangsysteem voor

Stap voor Stap Badkamer Radiator Plaatsen: Zo Gebeurd

Als je de radiator hebt gekozen en de afmetingen hebt opgemeten, is het tijd om het ophangsysteem voor te bereiden. Hiervoor heb je een boor, pluggen, schroeven en een waterpas nodig. Zorg ervoor dat het ophangsysteem stevig en stabiel is en let erop dat je in de muur boort waar geen leidingen lopen. Boor ook niet te dicht bij het plafond of de vloer.

Lees ook:  Efficiënt Handdoeken Drogen In De Badkamer

Stap 4: Plaats de radiator

Stap voor Stap Badkamer Radiator Plaatsen: Zo Gebeurd

Als het ophangsysteem klaar is, kun je beginnen met het plaatsen van de radiator. Houd de radiator tegen de muur en schroef hem vast aan het ophangsysteem. Zorg ervoor dat de radiator goed waterpas hangt. Let erop dat de leidingen niet te ver uitsteken en stel de radiator eventueel bij door de beugels te verstellen.

Stap 5: Monteer de thermostaatkraan

Stap voor Stap Badkamer Radiator Plaatsen: Zo Gebeurd

Nu je de radiator hebt opgehangen, is het tijd om de thermostaatkraan te monteren. Dit is het onderdeel waarmee je de temperatuur van de radiator regelt. Het is belangrijk om de thermostaatkraan op de juiste manier te monteren. Let daarbij op de draairichting van het ventiel. Zorg er ook voor dat de thermostaatkraan niet te strak wordt aangedraaid.

Stap 6: Sluit de radiator aan op de CV-ketel

Stap voor Stap Badkamer Radiator Plaatsen: Zo Gebeurd

Voordat je de radiator aansluit op de CV-ketel, moet je de radiator ontluchten. Hierdoor verdwijnen alle luchtbellen uit de radiator en kan de warmte gelijkmatig circuleren. Als je de radiator hebt ontlucht, kun je de leidingen verbinden met de CV-ketel. Dit kun je doen met behulp van knelkoppelingen. Let erop dat je koppelingen gebruikt die geschikt zijn voor waterleidingen.

Stap 7: Vul de radiator met water

Stap voor Stap Badkamer Radiator Plaatsen: Zo Gebeurd

Als de leidingen zijn aangesloten op de CV-ketel, is het tijd om de radiator te vullen met water. Hiervoor moet je de radiator helemaal openzetten. Vervolgens kun je de kraan openzetten die bij de CV-ketel zit. Laat de leidingen en de radiator volstromen met water. Zorg ervoor dat alle lucht uit de leidingen is en sluit dan de kraan af.

Stap 8: Controleer de werking

Stap voor Stap Badkamer Radiator Plaatsen: Zo Gebeurd

Als je de radiator hebt gevuld met water, kun je de thermostaatkraan aanzetten en controleren of de radiator goed werkt. Zorg ervoor dat de radiatorknop op de kraan helemaal openstaat. Wacht een paar minuten en voel dan of de radiator warm wordt. Als dit het geval is, werkt de radiator naar behoren.

Lees ook:  Prachtige Scandinavische Tegels Voor De Badkamer

Stap 9: Werk de leidingen weg

Stap voor Stap Badkamer Radiator Plaatsen: Zo Gebeurd

Als de radiator goed werkt, is het tijd om de leidingen weg te werken. Dit kun je doen door ze weg te werken achter de muur of door er een mooie afdekplaat overheen te plaatsen. Zorg ervoor dat de afdekplaat goed aansluit op de muur en dat deze niet wiebelt. Werk ook de beugels van de radiator netjes weg.

Stap 10: Geniet van een warme badkamer

Stap voor Stap Badkamer Radiator Plaatsen: Zo Gebeurd

Als alles goed is gegaan, kun je nu genieten van een warme badkamer. Je hebt in 10 stappen een badkamer radiator geplaatst. Hopelijk heb je iets aan deze handleiding gehad en kun je nu snel aan de slag om jouw badkamer op te knappen. Succes!

FAQ

 1. Wat voor soort radiator heb ik nodig?

  Je hebt verschillende soorten radiatoren. Zo heb je paneelradiatoren, vlakke radiatoren en designradiatoren. Kijk wat het beste past bij de afmetingen van jouw badkamer en bij jouw smaak.

 2. Waar moet ik opletten als ik de radiator ophang?

  Zorg ervoor dat het ophangsysteem stevig en stabiel genoeg is. Let erop dat je in de muur boort waar geen leidingen lopen en boor ook niet te dicht bij het plafond of de vloer.

 3. Hoe monteer ik de thermostaatkraan?

  Let op de draairichting van het ventiel en zorg ervoor dat de thermostaatkraan niet te strak wordt aangedraaid.

 4. Hoe sluit ik de radiator aan op de CV-ketel?

  Verbind de leidingen met de CV-ketel met behulp van knelkoppelingen. Let erop dat je koppelingen gebruikt die geschikt zijn voor waterleidingen.

 5. Hoe werk ik de leidingen weg?

  Werk de leidingen weg achter de muur of gebruik een mooie afdekplaat. Zorg ervoor dat de afdekplaat goed aansluit op de muur en dat deze niet wiebelt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *