Slimme Indeling Voor Kleine Badkamer Met Schuin Dak

Posted on

De badkamer is vaak een van de kleinste ruimtes in huis en kan vooral een uitdaging zijn wanneer het dak schuin afloopt. Het kan lastig zijn om te bepalen hoe je deze ruimte het best kunt indelen zonder dat het krap aanvoelt. Gelukkig zijn er verschillende slimme oplossingen die je kunt toepassen om een kleine badkamer met een schuin dak optimaal te benutten. In dit artikel bespreken we deze oplossingen en hoe je ze het best kunt toepassen.

1. Gebruik het schuine dak voor opslag

Slimme Indeling Voor Kleine Badkamer Met Schuin Dak

De ruimte onder het schuine dak is vaak een onbenutte ruimte in de badkamer. Maar met de juiste opslagoplossingen kun je deze ruimte heel goed benutten. Kies voor planken of kasten die passen bij de schuine wanden, zodat je alle beschikbare ruimte gebruikt en de badkamer niet rommelig wordt.

2. Kies voor een douchecabine

Slimme Indeling Voor Kleine Badkamer Met Schuin Dak

Een bad nemen in een kleine badkamer kan lastig zijn en veel ruimte in beslag nemen. Kies daarom liever voor een douchecabine. Douchecabines zijn er in verschillende maten en vormen, waardoor er in bijna elke ruimte wel eentje past.

3. Maak gebruik van spiegels

Slimme Indeling Voor Kleine Badkamer Met Schuin Dak

Spiegels zijn niet alleen handig om jezelf te bekijken, maar kunnen ook helpen om de ruimte groter te laten lijken. Door een grote spiegel op te hangen, creëer je een optische illusie waardoor de ruimte groter lijkt dan hij in werkelijkheid is.

Lees ook:  Maak Je Badkamer Spiegelglad Met Witte Reus

4. Kies voor lichte kleuren

Slimme Indeling Voor Kleine Badkamer Met Schuin Dak

Lichte kleuren weerkaatsen meer licht en maken een ruimte daardoor optisch groter. Kies daarom voor lichte kleuren op de muren en het plafond van je badkamer. Dit kun je eventueel combineren met een accentkleur om de badkamer wat meer kleur te geven.

5. Maak gebruik van slimme opbergoplossingen

Slimme Indeling Voor Kleine Badkamer Met Schuin Dak

Er zijn verschillende slimme opbergoplossingen die je kunt gebruiken om de ruimte in je badkamer optimaal te benutten. Zo zijn er bijvoorbeeld wandrekjes die je aan de muur kunt bevestigen en zo extra opbergruimte creëren. Ook kun je kiezen voor een roltafeltje dat je gemakkelijk aan de kant kunt schuiven wanneer je het niet nodig hebt.

6. Investeer in goede verlichting

Slimme Indeling Voor Kleine Badkamer Met Schuin Dak

Een goede verlichting kan wonderen doen voor een kleine badkamer. Investeer in plafondlampen, wandlampen en/of spiegelverlichting om de ruimte optimaal te verlichten en een gezellige sfeer te creëren. Zo voelt de badkamer meteen een stuk ruimer aan.

7. Kies voor een zwevend toilet

Slimme Indeling Voor Kleine Badkamer Met Schuin Dak

Een toilet neemt vaak veel ruimte in beslag in een kleine badkamer. Kies daarom liever voor een zwevend toilet. Een zwevend toilet hangt aan de muur en neemt dus minder vloerruimte in beslag. Hierdoor lijkt de badkamer meteen een stuk ruimer.

8. Maak gebruik van een inloopdouche

Slimme Indeling Voor Kleine Badkamer Met Schuin Dak

Een inloopdouche neemt minder ruimte in beslag dan een douchecabine en oogt over het algemeen wat ruimer. Dit komt doordat er geen obstakels zijn die de ruimte in tweeën delen. Kies wel voor een douchescherm om te voorkomen dat de hele badkamer nat wordt.

9. Kies voor een wastafelmeubel

Slimme Indeling Voor Kleine Badkamer Met Schuin Dak

Een wastafel neemt vaak veel ruimte in beslag in een kleine badkamer. Kies daarom voor een wastafelmeubel. Een wastafelmeubel kan helemaal op maat gemaakt worden en past dus altijd in de beschikbare ruimte. Bovendien biedt een wastafelmeubel vaak veel opbergruimte.

Lees ook:  Breng De Natuur In Je Badkamer Met Onze Houten Spiegelkast

10. Plaats kleine accessoires

Slimme Indeling Voor Kleine Badkamer Met Schuin Dak

Wanneer je kleine accessoires plaatst in een kleine badkamer, lijkt de ruimte minder vol en druk. Kies bijvoorbeeld voor kleine kaarsjes of mini-accessoires. Dit zorgt voor een gezellige en knusse sfeer in de badkamer.

FAQ

Hieronder vind je de antwoorden op enkele veelgestelde vragen over het indelen van een kleine badkamer met een schuin dak:

  • Hoe kan ik het best opslagruimte maken onder het schuine dak?
  • Je kunt het best kiezen voor planken of kasten die passen bij de schuine wanden. Zo gebruik je alle beschikbare ruimte en wordt de badkamer niet rommelig.

  • Hoe maak ik mijn kleine badkamer groter?
  • Je kunt de badkamer groter laten lijken door gebruik te maken van spiegels, lichte kleuren en goede verlichting.

  • Hoe kan ik de ruimte van mijn wastafel vergroten?
  • Kies voor een wastafelmeubel. Een wastafelmeubel kan helemaal op maat gemaakt worden en biedt vaak ook extra opbergruimte.

  • Zijn er alternatieven voor douchecabines?
  • Ja, je kunt ook kiezen voor een inloopdouche. Een inloopdouche neemt minder ruimte in beslag dan een douchecabine.

  • Hoe maak ik mijn kleine badkamer knus?
  • Door te kiezen voor kleine accessoires, zoals kaarsjes en mini-accessoires, creëer je een gezellige en knusse sfeer in de badkamer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *