Schitterende Epoxy Vloer Voor Badkamers

Posted on

Een badkamer is een plek in huis waar de hygiƫne minstens even belangrijk is als het design. De vloer in de badkamer dient stevig en duurzaam te zijn, en bovendien moet hij ook mooi en stijlvol ogen. Schitterende Epoxy Vloer Voor Badkamers kan dan ook de perfecte keuze zijn voor deze ruimte. Hieronder leggen we uit waarom.

Wat is een epoxy vloer?

Schitterende Epoxy Vloer Voor Badkamers

Epoxy vloeren hebben als belangrijke eigenschap dat ze ontzettend sterk en slijtvast zijn. Ze worden gemaakt door epoxyhars te mengen met verharder. Resultaat? Een vloer die keihard is en bestand is tegen vuil, vlekken en waterschade. Een epoxy vloer kan ook op maat worden gemaakt, zodat hij exact past bij uw badkamer.

Waarom is een epoxy vloer geschikt voor badkamers?

Schitterende Epoxy Vloer Voor Badkamers

Een badkamer is een vochtige ruimte. Een vloer die gevoelig is voor water, beschadigt snel. Met een epoxy vloer is dat geen probleem, want ze zijn volledig waterdicht. Bovendien neemt de vloer geen vocht op, waardoor er geen schimmel kan ontstaan. Verder is een epoxy vloer zeer eenvoudig te onderhouden. Het enige wat u dient te doen, is regelmatig vochtig af te wassen en eventueel te dweilen.

Hoe schoonmaakvriendelijk is een epoxy vloer?

Schitterende Epoxy Vloer Voor Badkamers

Een epoxy vloer is net zoals een tegelvloer zeer makkelijk schoon te maken. U hoeft zeker geen speciale producten in huis te halen, aangezien u de vloer met lauw water en een neutrale zeep kan afnemen. Zorg er wel voor dat u geen schurende middelen of bijtende chemicaliƫn gebruikt, aangezien dat de vloer kan beschadigen.

Lees ook:  Badkamer Van De Toekomst: Inspiratie Voor 2023

Welke kleuren en motieven zijn mogelijk bij een epoxy vloer?

Schitterende Epoxy Vloer Voor Badkamers

Een epoxy vloer kan er heel stijlvol en modern uitzien. Ze zijn verkrijgbaar in een groot aantal kleuren en motieven, van effen tot imitatie van hout of beton. Een epoxy vloer geeft de badkamer dus een strak en industrieel karakter.

Hoe lang gaat een epoxy vloer mee?

Schitterende Epoxy Vloer Voor Badkamers

Een epoxy vloer is een flinke investering, maar wel een die loont. Deze vloer gaat namelijk bijzonder lang mee en kan tegen een stootje. Als u de vloer goed onderhoudt, kan deze gemakkelijk 10 tot 20 jaar meegaan. Bovendien verkleurt de vloer niet en blijft hij mooi glanzen, ook na jaren van intensief gebruik.

Is een epoxy vloer duur?

Schitterende Epoxy Vloer Voor Badkamers

Een epoxy vloer is iets duurder dan de klassieke tegelvloer, maar het is dan ook een vloer die veel langer meegaat en minder onderhoud vraagt. Bovendien is het een investering die u zeker terugverdient. U kan immers flink besparen op de kosten van de badkamerreinigingsmiddelen, want met een epoxy vloer heeft u die nauwelijks nog nodig.

Kan mijn huidige badkamervloer over een epoxy vloer worden gelegd?

Schitterende Epoxy Vloer Voor Badkamers

Jazeker, uw huidige vloer kan over een epoxy vloer worden gelegd. Belangrijk is wel dat de huidige vloer in goede staat is en de juiste voorbereidende behandelingen worden uitgevoerd voordat de epoxy eroverheen wordt aangebracht. We adviseren om dit te laten doen door een specialist, zodat u zeker bent van een mooi en duurzaam resultaat.

Hoe snel kan een epoxy vloer worden geplaatst?

Schitterende Epoxy Vloer Voor Badkamers

Een epoxy vloer plaatsen is een proces dat enige tijd in beslag kan nemen. Belangrijk is namelijk dat de ondergrond goed wordt voorbereid. Als u dit laat doen door een professionele vakman, dan mag u rekenen op een plaatsingstijd van enkele dagen tot maximaal een week. Eenmaal de vloer geplaatst, kan u er meteen op lopen. Het is wel belangrijk om gedurende de eerste 24 uur geen zware objecten of water op de vloer te plaatsen.

Lees ook:  Mooie Badkamer Tegels Van 60x60: Stijlvolle Upgrade Voor Jouw Badkamer

Kan ik zelf een epoxy vloer plaatsen?

Schitterende Epoxy Vloer Voor Badkamers

Als u handig bent en over de nodige kennis beschikt, kan u zelf een epoxy vloer plaatsen. Maar let op: het is zeker geen eenvoudig karwei en de benodigdheden zijn niet goedkoop. Bovendien is het cruciaal dat u de ondergrond perfect voorbereidt en de epoxy correct mengt en aanbrengt. Daarom raden we u aan om een specialist in te schakelen voor de plaatsing van uw vloer.

FAQ

 1. Wat is een epoxy vloer?
  • Een epoxy vloer bestaat uit epoxyhars en verharder. Het is keihard en bestand is tegen vuil, vlekken en waterschade.
 2. Waarom is een epoxy vloer geschikt voor badkamers?
  • Een epoxy vloer is volledig waterdicht, neemt geen vocht op en er kan geen schimmel ontstaan.
 3. Hoe makkelijk is een epoxy vloer schoon te maken?
  • Een epoxy vloer is zeer makkelijk schoon te maken. Met lauw water en een neutrale zeep kan u de vloer afnemen.
 4. Kan ik zelf een epoxy vloer plaatsen?
  • Als u handig bent en over de nodige kennis beschikt, kan u zelf een epoxy vloer plaatsen. Maar het is zeker geen eenvoudig karwei en de benodigdheden zijn niet goedkoop. Daarom raden we u aan een specialist in te schakelen voor de plaatsing van uw vloer.
 5. Is een epoxy vloer duur?
  • Een epoxy vloer is iets duurder dan de klassieke tegelvloer, maar het is dan ook een vloer die veel langer meegaat en minder onderhoud vraagt. Daarom is het een investering die u zeker terugverdient.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *