Ruimte Besparen? Kies Voor Een Inloopdouche In Je Kleine Badkamer

Posted on

Ruimte besparen in je woning is tegenwoordig een belangrijk onderwerp. Met de steeds kleiner wordende woningen, willen we graag zorgen voor een efficiënte inrichting die ons meer bewegingsruimte geeft. Dit gaat met name om de badkamers, waar de ruimte vaak beperkt is. Een oplossing die hier steeds vaker voor wordt gekozen, is het installeren van een inloopdouche. In dit artikel zullen we in detail kijken naar de voordelen van een inloopdouche in je kleine badkamer en waarom het zo populair is.

Wat is een inloopdouche?

Ruimte Besparen? Kies Voor Een Inloopdouche In Je Kleine Badkamer

Een inloopdouche is een douche zonder douchedeur of douchegordijn. Het is een open ruimte die direct aan de badkamervloer bevestigd is en is meestal afgeschermd met een glazen wand of scherm. Doordat de douche geen deur of gordijn heeft, lijkt je badkamer groter. Het geeft een modern en strak uiterlijk waar je lang van kunt profiteren.

Voordelen van een inloopdouche

Ruimte Besparen? Kies Voor Een Inloopdouche In Je Kleine Badkamer

Een inloopdouche heeft meerdere voordelen, in het bijzonder voor kleine badkamers. Ten eerste maakt een inloopdouche je badkamer ruimer en efficiënter. Je hebt geen deuren of gordijnen meer die in de weg staan en de toiletruimte blokkeren. Je kunt dus op een makkelijker manier rondlopen.

Daarnaast ziet een inloopdouche er erg modern en stijlvol uit en is het een trend in de interieurwereld. Het is een slimme keuze om een inloopdouche te installeren in je kleine badkamer, omdat het een ruimtelijk gevoel geeft en je badkamer er bovendien beter door verlicht wordt. Het hebben van natuurlijke lichtinval is tevens belangrijk en zal je badkamer extra opklaren.

Een inloopdouche past in elke badkamerstijl

Ruimte Besparen? Kies Voor Een Inloopdouche In Je Kleine Badkamer

Een inloopdouche past niet alleen in moderne badkamers, maar ook in badkamers met een klassieke of landelijke stijl. Er is namelijk de mogelijkheid om verschillende soorten tegels toe te passen om de sfeer van de inloopdouche aan te passen aan de rest van de badkamerstijl. Denk bijvoorbeeld aan mozaïek tegels of natuursteen tegels.

Lees ook:  Innovatieve Badkameroplossing: Shampoo Dispenser

Hoe een inloopdouche te installeren

Ruimte Besparen? Kies Voor Een Inloopdouche In Je Kleine Badkamer

Er zijn veel verschillende soorten inloopdouches op de markt. Je kunt een perfecte match vinden voor jouw specifieke badkamer in verschillende designs en materialen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit een matzwarte douchewand of een helder glas met een chrome frame, afhankelijk van jouw persoonlijke smaak en eisen. Als je hulp nodig hebt bij het installeren van een inloopdouche, kun je een specialist inhuren.

Inloopdouche met of zonder bak

Ruimte Besparen? Kies Voor Een Inloopdouche In Je Kleine Badkamer

Inloopdouches kunnen worden geïnstalleerd met of zonder douchebak. Het voordeel van een douchebak is dat het water gemakkelijker wordt afgevoerd, terwijl bij een douche zonder douchebak het water rechtstreeks in de afvoer kan stromen. Dit geeft een nog ruimere look en feel aan de badkamer. Het is handig wanneer je wilt douchen zonder natte voeten te krijgen.

Voor wie is een inloopdouche geschikt?

Ruimte Besparen? Kies Voor Een Inloopdouche In Je Kleine Badkamer

Een inloopdouche is geschikt voor iedereen die comfortabel wil douchen zonder zich zorgen te hoeven maken over het in en uit stappen over een hoge douchebak of vergelijkbaar obstakel. Dit is vooral belangrijk voor mensen met beperkte mobiliteit of mensen met een verhoogd risico op vallen, zoals ouderen of mensen met een fysieke beperking.

De kosten van een inloopdouche

Ruimte Besparen? Kies Voor Een Inloopdouche In Je Kleine Badkamer

De kosten van een inloopdouche zijn afhankelijk van het soort inloopdouche dat je wilt installeren en de grootte van je badkamer. Over het algemeen zijn de kosten van een inloopdouche hoger dan die van een douchecabine of badkuip, maar het is goedkoper dan het installeren van een wand of glazen deur. De prijs van een inloopdouche ligt meestal tussen de € 1.000 en € 2.500, inclusief installatiekosten.

Lees ook:  Stijlvolle Ovale Spiegel Voor De Perfecte Badkamer Look

Inloopdouche zonder douchebak schoonhouden

Ruimte Besparen? Kies Voor Een Inloopdouche In Je Kleine Badkamer

Een inloopdouche zonder douchebak schoonhouden lijkt misschien een uitdaging, maar het is eigenlijk vrij eenvoudig. Zorg ervoor dat je vóór het douchen de noodzakelijke schoonmaakbenodigdheden binnen bereik hebt, en gebruik elke dag een vochtige doek om de douchewand en vloer schoon te maken. Het is ook belangrijk om regelmatig schoon te maken met ontkalker om kalkaanslag te voorkomen.

FAQ

Hieronder hebben we een vijftal FAQ voor jou samengesteld:

  • 1. Kan een inloopdouche in elke badkamer geïnstalleerd worden?
  • Ja, een inloopdouche kan in elke badkamer worden geïnstalleerd, ongeacht de grootte van je badkamer.

  • 2. Heb ik douchebak nodig bij een inloopdouche?
  • Nee, een douchebak is niet noodzakelijk voor een inloopdouche, maar het is wel handig om te voorkomen dat het water onder de douche uitstroomt.

  • 3. Welk materiaal is het beste voor een inloopdouche?
  • De meest gebruikte materiaalsoorten voor inloopdouches zijn glas, tegels of plastic. Glazen douchewanden geven een zeer ruimtelijk effect.

  • 4. Is onderhoud voor een inloopdouche moeilijk?
  • Nee, het onderhoud van een inloopdouche is eenvoudig en kost niet veel tijd. Het is belangrijk om de douchewand en -vloer elke dag schoon te maken en regelmatig te ontkalken.

  • 5. Wat zijn de kosten van een inloopdouche?
  • De prijs van een inloopdouche varieert afhankelijk van de grootte en het materiaal van de inloopdouche. Over het algemeen ligt de prijs tussen de € 1.000 en € 2.500, inclusief installatiekosten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *