Praktische Tips Voor Een Badkamer Onder Schuin Dak

Posted on

Als je een badkamer onder een schuin dak hebt, kan het een uitdagende ruimte zijn om in te richten. De schuine wanden en het beperkte vloeroppervlak kunnen het lastig maken om alle functies die je wilt inpassen, te plaatsen. Maar met wat slimme trucs en tips kan je van je badkamer onder schuin dak een functionele en mooie ruimte maken. In dit artikel geven we praktische tips over hoe je het beste uit je badkamer onder schuin dak kunt halen.

1. Ruimte efficiënt gebruiken

Praktische Tips Voor Een Badkamer Onder Schuin Dak

Een van de grootste uitdagingen in een badkamer onder schuin dak is om de ruimte zo efficiënt mogelijk te benutten. De schuine wanden maken het lastig om kasten te plaatsen of zelfs om te bewegen. Maar er zijn manieren om hier omheen te werken. Maak gebruik van de hoeken, en richt je badkamer op een slimme manier in. Een compacte wastafel bijvoorbeeld neemt minder ruimte in, en je kunt er ook nog kastjes onder plaatsen.

2. Plaats make-up spiegel

Praktische Tips Voor Een Badkamer Onder Schuin Dak

Als je geen ruimte hebt om een grote spiegel te plaatsen, kan je altijd nog kiezen voor een make-up spiegel. Deze kan je aan de muur bevestigen of kies voor een variant die aan een uitschuifbare arm vastzit. Ideaal voor het aanbrengen van make-up, maar ook handig als je je contactlenzen in wilt doen.

3. Kies voor de juiste verlichting

Praktische Tips Voor Een Badkamer Onder Schuin Dak

Zorg voor voldoende verlichting in je badkamer, om de functionele aspecten te kunnen uitvoeren, zoals het scheren, aanbrengen van make-up en tandenpoetsen. Kies bij voorkeur voor (dimbare) LED verlichting, dit werkt energiezuinig en je hebt er minder warmte van. Ook kan je hierbij kiezen voor licht in de kasten en het plafond aan te passen voor de schuine wanden.

Lees ook:  Stijlvol En Duurzaam: Horizontale Radiator Voor Badkamer

4. Ga voor een inloopdouche

Praktische Tips Voor Een Badkamer Onder Schuin Dak

Een badkamer onder schuin dak kan altijd wel een douche hebben, maar in een kast of een nis plaatsen is ook mogelijk. Een inloopdouche is een goede oplossing als je ruimte wilt besparen, en daarnaast gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden. Je kunt kiezen voor een opklapbare douchedeur om de ruimte groter te laten lijken.

5. Een glazen schuifdeur

Praktische Tips Voor Een Badkamer Onder Schuin Dak

Een glazen schuifdeur is de perfecte oplossing voor een kleine badkamer onder schuin dak. Het is een modern en stijlvol element dat de ruimte visueel vergroot. Je moet wel rekening houden met de privacy. als je de deur liever niet volledig transparant wil hebben. Een matte afwerking kan ook.

6. Kies voor de juiste tegels

Praktische Tips Voor Een Badkamer Onder Schuin Dak

Als je schuine wanden hebt, kies dan voor een tegel die ook de schuine wanden mee kan nemen. Dit kan diagonaal of horizontaal geplaatst worden. Zo maak je de badkamer visueel groter.

7. Opbergruimte Een stijlvolle

Praktische Tips Voor Een Badkamer Onder Schuin Dak

Een badkamer onder een schuin dak kan snel rommelig ogen als er te veel spullen zichtbaar zijn. Zorg daarom voor voldoende opbergruimte om je badkamer netjes opgeruimd te houden. Maar de opbergruimte kan ook een stijlvol element zijn. Kies voor open kasten met met lichtinval of schappen ingebouwd!

8. Natuurlijk materiaal

Praktische Tips Voor Een Badkamer Onder Schuin Dak

Natuurlijke materialen zijn altijd een goed idee in de badkamer. Zo kan je kiezen voor houten elementen. En er zijn bijvoorbeeld ook steensoorten die zich goed lenen om toegepast te worden in een schuine badkamer. Een mooie kleurencombinatie van verschillende natuurlijke materialen kan de badkamer opfrissen.

Lees ook:  Houd Je Badkamer Waterdicht Met Ons Voegmiddel

9. Verwijder de badkuip

Praktische Tips Voor Een Badkamer Onder Schuin Dak

Een badkuip is heerlijk, maar als je ruimte nodig hebt, maakt het wel plaats voor een ruime douche. Gelukkig zijn er er mooie, ruime badkuipvormige douchecabines op de markt, waardoor je het beste van beide werelden hebt.

10. Werk met een professionele sanitairspecialist

Praktische Tips Voor Een Badkamer Onder Schuin Dak

Als je het lastig vindt om zelf je badkamer onder schuin dak in te richten, schakel dan een professionele sanitairspecialist in. Zij hebben vaak al ervaring en kennis over het inrichten van badkamers, en kunnen je tips en inspiratie geven. Zo weet je zeker dat je badkamer er straks fantastisch uitziet.

Veel gestelde vragen (FAQ):

 • 1. Hoe kan ik de ruimte efficiënt gebruiken in een badkamer onder schuin dak?

  Maak gebruik van de hoeken, kies voor compacte meubels en inbouwkasten.

 • 2. Wat zijn de voordelen van een inloopdouche?

  Een inloopdouche is een oplossing om ruimte te besparen, is makkelijk schoon te houden en is modern en stijlvol

 • 3. Wat zijn de juiste tegels om te gebruiken in een schuine badkamer?

  Een tegel die de schuine wanden mee kan nemen horizontaal, of diagonaal geplaatst.

 • 4. Wat is de functie van een glazen schuifdeur voor een badkamer onder schuin dak?

  Een glazen schuifdeur laat de ruimte groter lijken.

 • 5. Waarom zijn natuurlijke materialen een goede keuze in een badkamer onder schuin dak?

  Het geeft een natuurlijke en warme sfeer aan de ruimte- perfect in combinatie met hout of steen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *