Praktische Oplossing: Wasmachine Wegwerken In De Badkamer

Posted on

Dit artikel gaat over praktische oplossingen die je kunt toepassen als je jouw wasmachine wilt wegwerken in de badkamer. Als je in een appartement woont of een kleine woning hebt, kan het soms lastig zijn om een goede plek te vinden voor je wasmachine. Het is belangrijk om de wasmachine op een praktische en veilige manier op te bergen, zonder dat het in de weg staat. In dit artikel gaan we kijken naar verschillende manieren hoe je jouw wasmachine kunt wegwerken in de badkamer.

1. Wasmachinekast

Praktische Oplossing: Wasmachine Wegwerken In De Badkamer

Een van de meest praktische oplossingen is het plaatsen van een wasmachinekast in de badkamer. Dit is een kast die speciaal ontworpen is om een wasmachine in te plaatsen. De kast is voorzien van openingen voor de watertoevoer en afvoer en is zo ontworpen dat de wasmachine gemakkelijk te bereiken is. Bovendien biedt de kast extra opbergruimte voor wasmiddelen en andere benodigdheden.

2. Wasmachine in een hoek

Praktische Oplossing: Wasmachine Wegwerken In De Badkamer

Een andere praktische oplossing is om de wasmachine in een hoek van de badkamer te plaatsen. Dit is een goede optie als je niet veel ruimte hebt in de badkamer. Plaats de wasmachine zo dicht mogelijk bij de wateraansluiting en afvoer om te voorkomen dat er problemen ontstaan met de watertoevoer en afvoer. Je kunt de wasmachine eventueel verbergen achter een gordijn of een scherm.

3. Wasmachine op een verhoog

Praktische Oplossing: Wasmachine Wegwerken In De Badkamer

Een andere manier om je wasmachine weg te werken is door deze op een verhoging te plaatsen. Deze verhoging kan gemaakt worden van hout of beton en moet sterk genoeg zijn om het gewicht van de wasmachine te kunnen dragen. Door de wasmachine op een verhoog te plaatsen, maak je optimaal gebruik van de beschikbare ruimte in de badkamer.

Lees ook:  Veilig Douchen: Antislip Vloer Voor Badkamer

4. Wasmachine onder het aanrecht

Praktische Oplossing: Wasmachine Wegwerken In De Badkamer

Een andere optie is om de wasmachine onder het aanrecht te plaatsen. Dit is vooral handig als je een wastafel hebt in de badkamer. Je kunt dan een uitsparing maken in het aanrecht waar je de wasmachine in kunt plaatsen. Zo blijft de wasmachine uit het zicht en maak je optimaal gebruik van de beschikbare ruimte in de badkamer.

5. Wasmachine in een kast

Praktische Oplossing: Wasmachine Wegwerken In De Badkamer

Als je geen wasmachinekast wilt of kunt installeren, is een andere optie om de wasmachine in een kast te plaatsen. Je kunt hiervoor een bestaande kast gebruiken of een nieuwe kast maken. In de kast kun je de wasmachine wegwerken en extra opbergruimte creëren voor wasmiddelen en andere benodigdheden.

6. Wasmachine achter de deur

Praktische Oplossing: Wasmachine Wegwerken In De Badkamer

Een andere praktische oplossing is om de wasmachine achter de deur te plaatsen. Dit kan alleen als je een deur hebt die naar buiten toe opent. Plaats de wasmachine dicht bij de scharnieren van de deur, zodat deze gemakkelijk te bereiken is. Zo blijft de wasmachine uit het zicht en houd je meer ruimte over in de badkamer.

7. Wasmachine in de kelder

Praktische Oplossing: Wasmachine Wegwerken In De Badkamer

Als je een kelder hebt, kun je overwegen om de wasmachine daar te plaatsen in plaats van in de badkamer. Op deze manier houd je meer ruimte over in de badkamer. Zorg ervoor dat de kelder goed geventileerd is en dat er voldoende licht is om te kunnen zien wat je doet.

8. Wasmachine in de berging

Praktische Oplossing: Wasmachine Wegwerken In De Badkamer

Als je een berging hebt, kun je de wasmachine daar plaatsen in plaats van in de badkamer. Zorg ervoor dat de berging goed geventileerd is en dat er voldoende licht is om te kunnen zien wat je doet. Je kunt eventueel een gordijn of een scherm plaatsen om de wasmachine uit het zicht te houden.

9. Wasmachine naast de badkamer

Praktische Oplossing: Wasmachine Wegwerken In De Badkamer

Als je geen ruimte hebt in de badkamer om de wasmachine weg te werken, kun je deze naast de badkamer plaatsen. Dit kan bijvoorbeeld in een gang, een kast of een andere ruimte in huis. Zorg ervoor dat de ruimte goed geventileerd is en dat er voldoende licht is.

Lees ook:  Upgrade Jouw Badkamer Naar Een 2x2 oase

10. Wasmachine in de keuken

Praktische Oplossing: Wasmachine Wegwerken In De Badkamer

Als je geen ruimte hebt in de badkamer of een andere ruimte in huis om de wasmachine te plaatsen, kun je deze in de keuken plaatsen. Dit kan bijvoorbeeld in een kastje onder het aanrecht. Zorg ervoor dat de keuken goed geventileerd is en dat er voldoende licht is.

FAQ

 • 1. Wat is een wasmachinekast?
  Een wasmachinekast is een speciaal ontworpen kast waarin je de wasmachine kunt plaatsen. De kast is voorzien van openingen voor de watertoevoer en afvoer en biedt extra opbergruimte.
 • 2. Is het veilig om een wasmachine in een hoek te plaatsen?
  Ja, het is veilig om een wasmachine in een hoek te plaatsen, zolang je ervoor zorgt dat de watertoevoer en afvoer goed geregeld zijn en de wasmachine stabiel staat.
 • 3. Kan ik de wasmachine onder het aanrecht plaatsen?
  Ja, je kunt de wasmachine onder het aanrecht plaatsen als je een uitsparing maakt in het aanrecht waar de wasmachine in past.
 • 4. Hoe kan ik de wasmachine wegwerken als ik geen ruimte heb in de badkamer?
  Je kunt de wasmachine plaatsen in een andere ruimte in huis, bijvoorbeeld in de keuken of een berging. Zorg ervoor dat de ruimte goed geventileerd is en dat er voldoende licht is.
 • 5. Is het veilig om de wasmachine in de kelder te plaatsen?
  Ja, het is veilig om de wasmachine in de kelder te plaatsen, zolang de kelder goed geventileerd is en er voldoende licht is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *