Maak Van Je Badkamer Een Waar Paradijs Met Nieuwe Tegels

Posted on

Heb je het gevoel dat jouw badkamer wel wat vernieuwing kan gebruiken? Zijn de tegels verouderd en ben je toe aan een nieuwe look? Dan is het tijd om te overwegen om nieuwe tegels te plaatsen. Het aanpassen van de tegels biedt namelijk eindeloze mogelijkheden om jouw badkamer om te toveren tot een waar paradijs. In dit artikel bespreken we de verschillende mogelijkheden van het plaatsen van nieuwe tegels.

Een nieuwe look

Maak Van Je Badkamer Een Waar Paradijs Met Nieuwe Tegels

Een simpele manier om je badkamer een nieuwe look te geven is het plaatsen van nieuwe tegels. Hierbij is het belangrijk om te bedenken wat voor stijl je graag wilt. Je kunt kiezen voor een moderne, strakke uitstraling, maar ook voor een warme, rustieke sfeer. Bij het kiezen van tegels is het belangrijk om te letten op de grootte, kleur en afwerking. Wil je grote tegels over de hele muur of juist kleine tegels met een patroon? Ga je voor heldere kleuren of juist een wat subtielere uitstraling?

Materialen

Maak Van Je Badkamer Een Waar Paradijs Met Nieuwe Tegels

Er zijn talloze materialen waaruit je kan kiezen bij het plaatsen van nieuwe tegels. Zo heb je de keuze uit keramiek, natuursteen, glas en mozaïek. Elk materiaal heeft weer zijn eigen kenmerken. Zo zijn tegels van natuursteen vaak duurder en iets lastiger te onderhouden, maar brengen ze wel meer karakter en een authentieke sfeer met zich mee. Keramieken tegels zijn daarentegen vaak goedkoper en makkelijk schoon te houden.

Patronen

Maak Van Je Badkamer Een Waar Paradijs Met Nieuwe Tegels

Toch nog niet helemaal tevreden met alleen de kleur en grootte van de tegels? Dan kun je ervoor kiezen om ze in patroon te plaatsen. Bij het plaatsen van tegels in patroon heb je keuze uit verschillende patronen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een visgraatpatroon, chevron of een blokpatroon. Het plaatsen van tegels in patroon vraagt wel om nauwkeurigheid en vraagt om een ervaren tegelzetter.

Lees ook:  Maak Indruk Met Een Rond Badkamer Spiegel

Vloertegels

Maak Van Je Badkamer Een Waar Paradijs Met Nieuwe Tegels

Naast wandtegels kun je er ook voor kiezen om de vloer van de badkamer te betegelen. In veel gevallen wordt er gekozen voor tegels in een combinatie met houtlook. Hierdoor geeft het de badkamer een warmere sfeer en is het in combinatie met vloerverwarming een ideale manier om je voeten warm te houden tijdens het douchen.

Badkamermeubels en accessoires

Maak Van Je Badkamer Een Waar Paradijs Met Nieuwe Tegels

Een ander groot voordeel van nieuwe tegels plaatsen is dat het een uitstekende manier is om jouw badkamer compleet te maken en te stylen. Met de juiste accessoires en badkamermeubels kun je de stijl van de tegels nog beter tot zijn recht laten komen. Denk hierbij aan mooie handdoeken in dezelfde kleur als de tegels, een spiegel of een plantje om de badkamer wat groener te maken.

Vochtbestendige tegels

Maak Van Je Badkamer Een Waar Paradijs Met Nieuwe Tegels

De badkamer is de vochtigste ruimte in huis. Het is daarom essentieel om ervoor te zorgen dat de tegels vochtbestendig zijn. Mocht je twijfelen, overleg dan met de tegelzetter welke tegels het beste passen bij jouw wensen en behoeften. Je kunt ook kiezen voor tegels met een antislip functie, zo glij je niet uit tijdens het douchen.

Kosten

Maak Van Je Badkamer Een Waar Paradijs Met Nieuwe Tegels

De kosten van het plaatsen van tegels zijn afhankelijk van het materiaal, het oppervlak en de complexiteit van het werk. Bij het laten plaatsen van nieuwe tegels is het raadzaam om verschillende offertes te vragen bij meerdere specialisten en deze met elkaar te vergelijken.

Onderhoud

Maak Van Je Badkamer Een Waar Paradijs Met Nieuwe Tegels

Het onderhoud van de tegels vraagt om zorgvuldigheid. Het is belangrijk om de tegels regelmatig schoon te houden met water en een sopje. Bij hardnekkige vlekken en kalkresten kun je azijn gebruiken. Let wel op dat azijn niet geschikt is voor alle soorten tegels. Laat je hierover goed adviseren door de specialist.

DIY of professioneel?

Maak Van Je Badkamer Een Waar Paradijs Met Nieuwe Tegels

Ben je handig en heb je al enige ervaring met het plaatsen van tegels? Dan kun je ervoor kiezen om de renovatie zelf uit te voeren. Wil je zeker zijn dat de klus perfect wordt uitgevoerd en wil je achteraf geen probleem? Kies dan voor een professional die jouw badkamer kan omtoveren tot een waar paradijs.

Lees ook:  Verfris Je Badkamer Met Ambi Pur: Nu In De Aanbieding

Oude tegels verwijderen

Maak Van Je Badkamer Een Waar Paradijs Met Nieuwe Tegels

Voordat je nieuwe tegels kunt plaatsen is het vaak noodzakelijk om de oude tegels te verwijderen. Dit is een precies en arbeidsintensief klusje. Huur daarom altijd een specialistische vakman in om ervoor te zorgen dat de oude tegels op een juiste manier verwijderd worden, zonder schade toe te brengen aan muren of vloeren.

FAQ

 • Hoe vaak moet ik mijn tegels reinigen?
  • Reinig je tegels regelmatig met water en een sopje. Bij grotere, zichtbare vlekken adviseren wij om azijn te gebruiken.
 • Wat zijn de kosten van het plaatsen van nieuwe tegels?
  • De kosten van het plaatsen van tegels zijn afhankelijk van het materiaal, het oppervlak en de complexiteit van het werk. Bij het laten plaatsen van nieuwe tegels is het raadzaam om verschillende offertes te vragen bij meerdere specialisten en deze met elkaar te vergelijken.
 • Hoe lang duurt het plaatsen van nieuwe tegels?
  • De duur van het plaatsen van tegels hangt af van de grootte van de klus. Overleg dit altijd goed met de specialist.
 • Welk materiaal is het beste geschikt voor de badkamer?
  • Elk materiaal heeft zijn eigen kenmerken. Ons advies is om te overleggen met de specialist welk materiaal het beste past bij jouw wensen en behoeften.
 • Kan ik de tegels zelf plaatsen?
  • Als je ervaring hebt met het plaatsen van tegels dan kun je de klus zelf uitvoeren. Overweeg je toch om een professional in te huren? Doe dit dan bij voorkeur bij een erkende tegelzetter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *