Luxe Badkamer Met Marmer En Goud Accents

Posted on

De badkamer van tegenwoordig is tegenwoordig een plek voor ontspanning en rust. Veel huiseigenaren investeren in luxe badkamers met hoogwaardige materialen, kleuraccenten en een eigentijdse styling. Marmer en goud zijn de materialen van dit moment als het gaat om een badkamer met luxe uitstraling. Een luxe badkamer met marmer en goud accenten is een stijlvolle manier om je badkamer van een nieuwe look te voorzien en het geeft een echt wow-effect. In deze blogpost bespreken we alles wat je moet weten over luxe badkamers met marmer en goudaccenten.

Kies voor marmeren wanden en vloeren

Luxe Badkamer Met Marmer En Goud Accents

Marmer is al jaren een van de populairste materialen voor badkamers. Dit komt doordat het materiaal elegantie en stijl uitstraalt. Daarnaast is marmer een steen dat makkelijker schoon te maken is dan tegels en creëert het visueel een gevoel van ruimte. Het nadeel van marmer kan zijn dat het een poreus materiaal is. Hierdoor is het belangrijk om de stenen regelmatig goed te impregneren.

Voorzie je badkamer van gouden kleuraccenten

Luxe Badkamer Met Marmer En Goud Accents

Het toevoegen van gouden accenten aan je badkamer kan een luxueus en chique effect creëren. De gouden accenten kunnen bijvoorbeeld in de vorm van kranen, wandlampen of andere accessoires worden toegepast. Het is slim om goed na te denken over waar de accenten het best geplaatst kunnen worden. Zo kun je als huiseigenaar ervoor kiezen om bijvoorbeeld alleen gouden accenten toe te voegen aan de kranen en de rest van de badkamer rustiger te houden.

Kies voor een vrijstaand bad

Luxe Badkamer Met Marmer En Goud Accents

Een vrijstaand bad zorgt voor een ruime en open sfeer in de badkamer. Er zijn veel verschillende soorten en maten vrijstaande baden te koop. Het is belangrijk om te kijken welk bad het best past in jouw badkamer en hoe het het beste geplaatst kan worden. Een bad op poten past bijvoorbeeld goed in een klassieke badkamer, terwijl een strak vormgegeven bad beter past in een moderne badkamer.

Lees ook:  Haal De Natuur In Huis Met Een Bamboe Badkamer Mat

Plaats meerdere verlichtingspunten

Luxe Badkamer Met Marmer En Goud Accents

In een luxe badkamer is goede verlichting essentieel. Een goede verlichting geeft namelijk een warm en comfortabel gevoel. Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar wat voor soort verlichting het beste werkt in jouw badkamer. Spotjes in het plafond zijn bijvoorbeeld ideaal voor een moderne badkamer, terwijl een klassieke badkamer beter af is met een sfeervolle hanglamp.

Voorzie je badkamer van genoeg opbergruimte

Luxe Badkamer Met Marmer En Goud Accents

Een opgeruimde badkamer zorgt voor rust en ontspanning. Het is dan ook belangrijk om genoeg opbergruimte te hebben in je badkamer. Dit kun je bijvoorbeeld doen door middel van een wastafelmeubel met lades. Daarnaast kun je denken aan een plank boven het toilet of een kast naast de spiegel.

Combineer marmer en goud met andere kleuren

Luxe Badkamer Met Marmer En Goud Accents

Marmer en goud zijn op zichzelf al ontzettend mooi. Echter, door het combineren van deze materialen met andere kleuren kun je jouw badkamer nog meer tot leven brengen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor groene planten in de badkamer of lichtblauwe handdoeken. Hiermee kun je de badkamer nog persoonlijker maken en naar eigen smaak stylen.

Kies voor een inloopdouche

Luxe Badkamer Met Marmer En Goud Accents

Een inloopdouche is niet alleen stijlvol, maar het zorgt ook voor meer ruimte in de badkamer. Hierdoor lijkt de badkamer al snel groter. Bij inloopdouches is het belangrijk om te kijken naar welke vorm het best past in jouw badkamer. Daarnaast is het belangrijk om goede afspraken te maken met de bouwer over het afvoeren van het water.

Zorg voor een goede afzuiging

Luxe Badkamer Met Marmer En Goud Accents

Een goed werkende afzuiging is essentieel in elke badkamer. Een slecht functionerende afzuiging zorgt namelijk voor vocht- en schimmelvorming. Dit kan vervelende gevolgen hebben op de lange termijn. Een goede afzuiging zorgt niet alleen voor minder vochtigheid, maar ook voor minder geuroverlast.

Vergeet de details niet

Luxe Badkamer Met Marmer En Goud Accents

In een luxe badkamer zijn de details minstens zo belangrijk als de grote lijnen. Het is belangrijk om bijvoorbeeld te kijken naar de kwaliteit van handdoeken en badjassen. Ook het plaatsen van luxe zeepdispensers en handzeep kan een badkamer net wat luxer laten aanvoelen. Daarnaast kun je denken aan het plaatsen van een mooie spiegel of het ophangen van kunst aan de muur.

Lees ook:  Stap Binnen In De Moderne Stijl Van Een Glazen Deur Badkamer

Maak een moodboard

Luxe Badkamer Met Marmer En Goud Accents

Voordat je begint met het verbouwen van je badkamer is het slim om een moodboard te maken. Een moodboard helpt je namelijk om een duidelijk beeld te krijgen van wat je mooi vindt en wat niet. Zo kun je ervoor zorgen dat alles in de badkamer goed bij elkaar past en dat je niet later spijt krijgt van bepaalde keuzes.

FAQ

 • Wat zijn de voordelen van een vrijstaand bad in de badkamer?
  • Een vrijstaand bad zorgt voor een ruime sfeer in de badkamer. Hierdoor lijkt de badkamer groter en heeft het een open uitstraling. Daarnaast is het mogelijk om rondom het bad te lopen, wat erg praktisch kan zijn tijdens het schoonmaken.
 • Welke lichtbron is het meest geschikt voor de badkamer?
  • Dit hangt af van jouw persoonlijke smaak en de styling van de badkamer. Spotjes in het plafond zijn ideaal voor een moderne badkamer, terwijl een klassieke badkamer beter af is met een sfeervolle hanglamp.
 • Hoe zorg ik ervoor dat mijn marmeren wanden en vloeren lang mooi blijven?
  • Marmer is een poreus materiaal. Hierdoor kunnen vlekken makkelijk in het materiaal trekken. Zorg er daarom voor dat je de stenen regelmatig impregneert met een speciale steenimpregneer.
 • Wat is het voordeel van een inloopdouche?
  • Een inloopdouche zorgt voor een ruime en open uitstraling in de badkamer. Hierdoor lijkt de ruimte groter. Daarnaast is een inloopdouche gemakkelijker schoon te maken dan een douchebak.
 • Waar moet ik op letten bij het maken van een moodboard?
  • Het is belangrijk dat het moodboard een duidelijke weergave is van jouw persoonlijke smaak. Het is daarom verstandig om foto’s en afbeeldingen te verzamelen die jou aanspreken en die een duidelijk beeld geven van jouw wensen voor de badkamer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *