Luxe Badkamer Met Grote Witte Tegels

Posted on

Als je op zoek bent naar de perfecte badkamer, is het belangrijk om te investeren in hoogwaardige tegels. Een populaire optie voor een luxe uitstraling zijn grote witte tegels. Deze bewezen optie is tijdloos en past bij vrijwel elk type badkamerstijl. Of je nu een moderne of klassieke uitstraling wilt, grote witte tegels kunnen je helpen de badkamer van je dromen te creëren.

Waarom grote witte tegels?

Luxe Badkamer Met Grote Witte Tegels

Grote witte tegels zijn geliefd bij interieurontwerpers vanwege hun elegantie. Deze tegels zijn verkrijgbaar in een verscheidenheid aan afwerkingen en texturen, dus je kunt een look kiezen die past bij jouw smaak. Bovendien weerkaatsen witte tegels licht en zorgen ze voor een ruimtelijk effect. Dit maakt ze perfect voor kleine badkamers die een groter gevoel nodig hebben. Witte tegels zijn ook een populaire keuze omdat ze gemakkelijk schoon te maken zijn en weinig onderhoud vereisen.

Hoe te kiezen tussen verschillende texturen?

Luxe Badkamer Met Grote Witte Tegels

Hoewel witte tegels op zichzelf al een statement maken, kan het kiezen van een interessante textuur of afwerking helpen om een ​​modern statement te maken. Als je op zoek bent naar patronen of textuur, kies dan bijvoorbeeld voor reliëftegels, mozaïektegels of glanzende tegels. Textuur tegels zijn een uitstekende keuze als je op zoek bent naar wat meer visuele interesse, zodat je jouw muur niet saai wordt.

Grootte en patroon van grote witte tegels

Luxe Badkamer Met Grote Witte Tegels

Hoe groot of klein de grote witte tegels moeten zijn, hangt af van de grootte van je badkamer en wat je wilt bereiken met de esthetiek. Over het algemeen zijn grotere tegels een betere keuze als je een eigentijds of minimalistisch gevoel probeert te creëren. Kleine tegels, zoals mozaïektegels, zijn op hun beurt geschikt voor een klassieke uitstraling en gedetailleerdheid. Bovendien, wie zijn badkamer wil restylen kan een bepaald patroon beschouwen, zoals de Chevron, in het ontwerp opnemen, om het een beetje meer visueel belang te geven.

Wat voor soort afwerking moet ik kiezen?

Luxe Badkamer Met Grote Witte Tegels

Er zijn verschillende afwerkingen om uit te kiezen, zoals glanzend of gepolijst, mat en gevlekt. Elk van deze afwerkingen heeft zijn voor- en nadelen. Gepolijste of glanzende tegels zijn eenvoudig schoon te houden en kunnen een eigentijds gevoel geven; de niet-glanzende afwerking is een uitstekende keuze als je op zoek bent naar zachte textuur. Gevlekte afwerkingen, ten slotte, geven de muur of vloer wat meer diepte, diepgang en minder kwetsbaarheid voor vlekken. Houd er rekening mee dat het kiezen van de juiste afwerking afhankelijk is van de functionaliteit van je badkamer.

Lees ook:  De Nadelen Van Badkamer Tegels Verven

Hoe de grootte van de tegel kiezen

Luxe Badkamer Met Grote Witte Tegels

Om de beste keuze te maken, is het belangrijk om rekening te houden met de grootte van de badkamer. Voor kleine badkamers zijn kleine tegels zoals 10x10cm, 20x20cm of zelfs halfmooie tegels perfect om de badkamer er groter uit te laten zien en zorgen ervoor dat de afmetingen er niet te klein uitzien. Voor grotere badkamers kun je echter kiezen voor grote tegels zoals 60x60cm, 120x60cm, die er voor zorgen dat het minder tijd kost om de tegels te leggen en het een strak uiterlijk geeft aan de badkamer.

Badkamerstijl met grote witte tegels

Luxe Badkamer Met Grote Witte Tegels

Grote witte tegels passen goed bij verschillende badkamerstijlen, waaronder modern, klassiek, landelijk en industrieel. In een moderne badkamer kun je ervoor kiezen om de tegels verticaal te plaatsen en een paar levendige kleuraccenten toe te voegen in de badkamermeubels of accessoires. Voor een klassieke badkamer zijn gelaagde tegels of witte streepjes of juist diagonale installatie populair. Een landelijke uitstraling, daarentegen staat meer open voor textuurtegels die satijnglans, spa-bestendige afwerkingen hebben. Tenslotte past de industriele stijl beter met tegels die grote afmetingen met minimale textuur hebben, zoals de Marmerlook of gestructureerde te een stenen uitstraling.

Hoe groot moeten verschillende badkamersector zijn?

Luxe Badkamer Met Grote Witte Tegels

Een veel voorkomende vraag bij het kiezen van tegels is hoe groot verschillende secties moeten zijn. Dit hangt af van het totale thema en uiterlijk van de badkamer en de esthetische voorkeur. Voor de douchewanden wordt meestal gekozen voor de standaardgrootte van 30x60cm of 60x60cm. Het kiezen van een afwijkende afmeting kan een persoonlijk tintje geven aan de stijl. Voor de badkamervloer zijn grotere tegels ook gangbaarder. Het is belangrijk om af te wegen hoe de tegels eruit zullen zien in de ruimte en te zien hoe deze ruimte zal worden vormgegeven.

Hoe de tegels leggen?

Luxe Badkamer Met Grote Witte Tegels

De manier waarop de tegels gelegd worden, kan een groot verschil maken in de uiteindelijke uitstraling van de badkamer. Een populaire optie is om de tegels in een rechte hoek te leggen. Hierdoor lijkt de ruimte groter, terwijl een diagonale installatie met gerectificeerde tegels juist verfijnder oogt. Een andere optie is om de tegels verticaal (of zelfs horizontaal) te installeren om een unieke moderne uitstraling te creëren. Denk van tevoren na over de uitstraling en stijl van de badkamer om de beste plaatsing te bepalen.

Lees ook:  De Clou Van Hygiëne: Badkamer Professioneel Gereinigd

Bijpassende badkameraccessoires kiezen

Luxe Badkamer Met Grote Witte Tegels

Wanneer je grote witte tegels in je badkamer gebruikt, kun je gemakkelijk verschillende kleuren en contrast toevoegen in je badkameraccessoires. Accessoires zoals zeepdispensers, bekers of tandenborstelhouders kunnen in kleur en design gevarieerd zijn om de juiste look aan te dragen. Houd wel rekening met de esthetische thema van de badkamer en de functionaliteit van de accessoires. Op die manier is alles in de badkamer perfect op elkaar afgestemd.

Conclusie

Luxe Badkamer Met Grote Witte Tegels

Grote witte tegels zijn de perfecte manier om een chique uitstraling aan je badkamer te geven terwijl je het licht en helder houdt. Dit tijdloze ontwerp kan elke badkamerstijl aan, en het kiezen van de juiste grootte, textuur en afwerking kan je helpen om de look te creëren die bij jouw smaak en stijl past. Vergeet niet om rekening te houden met de grootte van je badkamer, de nodige functionaliteit en accessoires om de ultieme uitstraling te bereiken die je in gedachten hebt.

FAQs

 1. Wat zijn grote witte tegels?< /p>

  Ze zijn keramische tegels die groot van formaat zijn, tot wel 120x60cm. Hun karakteristiek is de lichte of witte kleur.

 2. Zijn grote witte tegels moeilijk schoon te maken?

  Nee, grote witte tegels zijn gemakkelijk schoon te maken. Het enige wat je nodig hebt is warm water en eventueel een neutraal reinigingsmiddel als de dagelijkse reiniging is niet voldoende.

 3. Wat zijn de meest gebruikte maten van deze tegels?

  De meest gebruikte maten van tegels zijn 20x60cm, 30x60cm, 60x60cm en 120x60cm.

 4. Kan ik grote witte tegels op elke vloer plaatsen?

  Grote witte tegels kunnen op vrijwel elke vloer geplaatst worden. Houd er echter rekening mee dat het aanbrengen van extra isolatie tussen de ondervloer en tegels de duurzaamheid bevordert en het vochtgehalte helpt te beperken.

 5. Hoe gaat het legproces van tegels?

  Hoewel elke badkamer anders is, zijn er over het algemeen drie fasen in het leggen van tegels: de voorbereidingsfase, waarbij de ondervloer wordt geëgaliseerd, de secondaire fase, waarbij er begin wordt gemaakt met het leggen van de tegels en de schoonmaakfase, waarbij er een hypoallergene reiniging wordt aangebracht voordat de accessoires op de tegels worden geplaatst.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *