Kleine Ruimte Grote Stijl: Badkamer 2 5×2 5

Posted on

De Kleine Ruimte Grote Stijl serie is terug met een nieuwe aflevering. Dit keer staat de badkamer van 2,5 bij 2,5 meter in de spotlight. Kan je een kleine badkamer stijlvol en functioneel inrichten? Het antwoord is ja! In deze blog vertellen we je alles over badkamer ontwerpen, producten en tips om van je kleine badkamer een oase van rust te maken.

Kampimage: img1.jpg

Een kleine badkamer kan een uitdaging zijn om in te richten. Je wilt wel graag een douche, bad, toilet en wastafel kwijt, maar de ruimte is beperkt. Het is belangrijk om slim om te gaan met de beschikbare ruimte en geen onnodige items te plaatsen.

Kampimage: img2.jpg

Begin bij het ontwerpen van je badkamer met de keuze voor de juiste badkamermeubels. Heb je weinig ruimte? Maak dan gebruik van inbouwkasten en losse badkamermeubels die niet te groot zijn. Kies bijvoorbeeld voor een wastafelmeubel met lades in plaats van een staande wastafel. Dit bespaart niet alleen ruimte, maar creëert ook opbergruimte voor badkamerbenodigdheden.

Kampimage: img3.jpg

Bij een kleine badkamer is het belangrijk om gebruik te maken van lichte kleuren. Hierdoor lijkt de ruimte groter en creëer je een frisse uitstraling. Kies daarom voor lichte tegels op de wand en vloer. Dit zorgt voor een rustig geheel en geeft de badkamer een spa-achtige uitstraling.

Kampimage: img4.jpg

Een andere slimme truc om je badkamer groter te laten lijken is het plaatsen van een grote spiegel. Deze weerkaatst het licht en geeft de illusie van een grotere ruimte. Niet alleen handig, maar ook mooi als decoratie in de badkamer.

Lees ook:  Geniet Van Een Warme Badkamer Met Infrarood Plafondverwarming

Kampimage: img5.jpg

In een kleine badkamer is het belangrijk om te kiezen voor stijlvolle accessoires die niet te veel ruimte innemen. Kies daarom voor kleine accessoires zoals een handdoekenrekje of een zeepdispenser aan de muur.

Kampimage: img6.jpg

Naast de inrichting van je badkamer is het belangrijk om rekening te houden met de verlichting. Zorg voor voldoende licht in de badkamer, maar kies geen te felle lichten. Dit kan juist het idee van een kleine ruimte versterken. Kies daarom voor subtiele verlichting die de badkamer goed belicht.

Kampimage: img7.jpg

Een andere slimme truc om je badkamer groter te laten lijken is het plaatsen van glazen douchewanden in plaats van gordijnen. Deze doorzichtige wanden creëren geen afgesloten gevoel waardoor de badkamer groter oogt.

Kampimage: img8.jpg

Wil je graag een bad in je badkamer plaatsen, maar heb je weinig ruimte? Kies dan voor een compact bad. Hierdoor kan je nog steeds genieten van een lekker bad, maar neemt deze niet teveel ruimte in beslag.

Kampimage: img9.jpg

Misschien wel het belangrijkste onderdeel van de badkamer is het toilet. Kies daarom voor een compact toilet die weinig ruimte inneemt. Dit geeft je meer ruimte om te bewegen in de badkamer.

Kampimage: img10.jpg

FAQ:

 1. Hoe kan ik mijn kleine badkamer groter laten lijken?
  Gebruik lichte kleuren en plaats een grote spiegel. Ook is het plaatsen van een glazen douchewand in plaats van gordijnen een slimme truc.
 2. Welke badkamermeubels zijn het meest geschikt voor een kleine badkamer?
  Maak gebruik van inbouwkasten en losse badkamermeubels die niet te groot zijn. Kies bijvoorbeeld voor een wastafelmeubel met lades in plaats van een staande wastafel.
 3. Wat voor verlichting kan ik het beste gebruiken in mijn kleine badkamer?
  Zorg voor voldoende licht in de badkamer, maar kies geen te felle lichten. Kies daarom voor subtiele verlichting die de badkamer goed belicht.
 4. Kan ik wel een bad plaatsen in mijn kleine badkamer?
  Ja, kies voor een compact bad. Hierdoor kan je nog steeds genieten van een lekker bad, maar neemt deze niet teveel ruimte in beslag.
 5. Welke accessoires kan ik het beste gebruiken in mijn kleine badkamer?
  Kies voor kleine accessoires zoals een handdoekenrekje of een zeepdispenser aan de muur. Zo bespaar je ruimte en geef je de badkamer een stijlvolle uitstraling.
Lees ook:  Het Perfecte Hoekprofiel Voor Jouw Badkamertegels

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *