Industriële Look: Badkamer In Betonstijl

Posted on

De industriële look is de laatste jaren steeds populairder geworden in de wereld van de interieurontwerp. Het is een stijl die geïnspireerd is op de oude fabrieksgebouwen die vroeger werden gebruikt voor productie en opslag. Dit resulteert in een zeer rauwe en onafgewerkte uitstraling, die vaak wordt bereikt met materialen zoals beton, metaal en baksteen.

Industriële Look: Badkamer In Betonstijl

Industriële Look: Badkamer In Betonstijl

Als alternatief voor de traditionele badkamerontwerpen is de industriële look perfect voor mensen die op zoek zijn naar iets heel anders. In plaats van gladde tegels en glimmende afwerkingen, biedt de betonstijl een ruwere afwerking die zeer eigentijds en stijlvol is.

De Details Van Industriële Look: Badkamer In Betonstijl

Industriële Look: Badkamer In Betonstijl

Een belangrijk kenmerk van de industriële look is dat er vaak rauwe materialen worden gebruikt, zoals ruw beton, hout en metaal. Er kunnen ook andere elementen worden gebruikt, zoals leidingen en buizen die normaliter verborgen worden achter muren en plafonds. Deze zijn echter nu een groot onderdeel van het decor, die zorgen voor een stoere uitstraling.

Het kleurenpalet dat gebruikt wordt is vaak heel neutraal. Witte tegels zijn vervangen door betonnen muren en vloeren, en er kan een beetje hout worden gebruikt om een beetje warmte aan de ruimte toe te voegen. Er wordt vooral een monochroom kleurenschema gebruikt. Om er toch nog een beetje kleur in te brengen kan er bijvoorbeeld een plant worden neergezet, het geeft een heel nieuw effect.

Materialen Gebruikt In De Badkamer In Betonstijl

Industriële Look: Badkamer In Betonstijl

De belangrijkste materialen in een badkamer in betonstijl zijn beton, hout, metaal en glas. Beton wordt gebruikt voor muren, plafonds en vloeren om een echt robuuste uitstraling te creëren. Hout wordt meestal gebruikt in combinatie met beton om wat warmte en textuur toe te voegen. Metaal wordt gebruikt voor kranen, handdoekhouders en andere details, terwijl glas wordt gebruikt voor douchewanden, spiegels en ramen.

Lees ook:  Praktische Oplossingen Voor Een Kleine Badkamer

Door verschillende texturen en materialen te combineren, kun je een badkamer creëren die er heel modern en stijlvol uitziet.

Hoe Kan Ik Een Industriële Look In Mijn Badkamer Creëren?

Industriële Look: Badkamer In Betonstijl

Als je een badkamer in betonstijl wilt, zijn er verschillende opties voor het creëren van de look die je wilt. Hier zijn enkele suggesties:

 • Gebruik betonnen tegels op de vloer en wanden.
 • Voeg een betonnen aanrecht of wastafel toe.
 • Gebruik metalen details voor de kranen en handdoekhouders.
 • Verberg leidingen niet, maar maak er een decoratief element van.
 • Voeg vintage elementen toe zoals een spiegel of lampen.

Hoe Zorg Ik Ervoor Dat Mijn Badkamer Niet Te Koud Wordt?

Industriële Look: Badkamer In Betonstijl

Een koude badkamer is vaak het bezwaar dat mensen hebben tegen de industriële look. Dit is vaak goed op te lossen door het toevoegen van warme elementen. Een houten of bamboe badmat, een kamerplant of groene accessoires geven de ruimte net even wat extra sfeer en dempen de koude uitstraling

Hoe Combineer Ik Een Industriële Look Met Andere Stijlen?

Industriële Look: Badkamer In Betonstijl

Als je niet helemaal in de industriële badkamerstijl wilt investeren, maar je wilt wel een paar elementen proberen, kun je bijvoorbeeld kiezen voor een accentmuur van beton. Dit geeft je badkamer net dat beetje extra rauwe rand. Daarnaast is het ook slim om te werken met accessoires en decoratie om wat zachtere kleuren en materialen toe te voegen. Zo creëer je een veelzijdige badkamer waar je je goed voelt.

Zijn Betonnen Oppervlakken In De Badkamer Makkelijk Te Onderhouden?

Industriële Look: Badkamer In Betonstijl

Hoewel betonnen oppervlakken in badkamers een nogal agressieve uitstraling kunnen hebben, zijn ze vaak eenvoudig te onderhouden. Een tegelvloer van beton is bijvoorbeeld heel gemakkelijk schoon te houden. Een goede reinigings- en afdichtingsroutine is wel belangrijk. Door deze routine goed te volgen, blijven de oppervlakken in topvorm.

Moet Ik Mijn Hele Badkamer Opnieuw Inrichten Als Ik Voor Industriële Look Ga?

Industriële Look: Badkamer In Betonstijl

Nee, het is niet nodig om je hele badkamer opnieuw in te richten om deze stijl aan te pakken. Afhankelijk van de uitstraling die je wilt bereiken, zijn er verschillende benaderingen. Zoals hierboven vermeld, kun je bijvoorbeeld-in plaats van de hele wand met betoneffect te bedekken – kiezen voor een betonnen accentmuur of kiezen voor metalen details.

 • Q: Is het mogelijk om een douche of badkuip toe te voegen aan een industrieel ingerichte badkamer?
 • A: Ja, het is perfect mogelijk om een douche of bad toe te voegen in een industriële badkamer. Door te kiezen voor een houten bad, een zwart metalen douchewand of een betonnen badomranding, blijft de stijl behouden.
 • Q: Moet mijn hele badkamer donkergrijs en somber zijn?
 • A: Nee, hoewel donkere kleuren en grijstinten vaak gebruikt worden in een industriële inrichting, is het mogelijk om deze kleuren te combineren met lichtere tinten, zoals crème en zachtgroen. Verder kunt u natural licht goed gebruiken om de ruimte helderder te maken, dat zal echt een verschil maken.
 • Q: Zijn beton- en metaalmotieven geschikt voor mensen met allergieën?
 • A: Beton- en metaalelementen zijn hypoallergeen, wat inhoudt dat ze minder vaak huismijt en stof vasthouden. Dit betekent dat deze materialen geschikt zijn voor allergiepatiënten
 • Q: Is het nog goed mogelijk om accessoires toe te voegen in een industrieel ontworpen badkamer?
 • A: Ja, industriele badkamers verdienen zeker accessoires. Er kunnen bijvoorbeeld een aantal decoratieve elementen zoals spiegels en kaders van zwart staal worden toegevoegd, planten voor een frisse sfeer, en warmere elementen zoals stoffen handdoeken of vloerkleden kunnen perfect gecombineerd worden met de industriële uitstraling..
 • Q: Kan ik een industrieel ontwerp combineren met een moderne stijl?
 • A: Ja, moderne en industriële inrichting gaan vaak goed samen. Om de stijlen te combineren, kan de badkamer bijvoorbeeld worden ingericht met een modern vormgegeven wastafel met glazen wanden, en een stalen bad of douche .
Lees ook:  Badkamertegels Met Een Mozaïek Patroon: Inspirerende Voorbeelden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *