Geniet Van Een Warme Badkamer Met Infrarood Plafondverwarming

Posted on

Er zijn maar weinig dingen zo heerlijk als het hebben van een warme badkamer in de winter. Maar soms kan het lastig zijn om de juiste manier te vinden om je badkamer op te warmen zonder dat het te veel energie kost. Infrarood-plafondverwarming is een efficiënte en effectieve manier om je badkamer warm te houden zonder onnodige kosten te maken. In dit blogartikel zullen we de voordelen van infrarood-plafondverwarming bespreken en hoe het de temperatuur van je badkamer kan beïnvloeden.

Wat is infrarood-plafondverwarming?

Geniet Van Een Warme Badkamer Met Infrarood Plafondverwarming

Infrarood-straling is een type elektromagnetische straling dat warmte kan overbrengen tussen objecten zonder de lucht te verwarmen. Infrarood-plafondverwarming maakt gebruik van dit principe om de ruimte direct op te warmen. Het systeem bestaat uit een reeks infraroodpanelen die aan het plafond worden bevestigd en die straling uitzenden die direct door de vloer, wanden en meubels wordt geabsorbeerd. Deze warmte wordt vervolgens door de hele ruimte verspreid door middel van convectie, waardoor de luchttemperatuur omhoog gaat zonder dat er warmte verloren gaat door de luchtstroom.

De voordelen van infrarood-plafondverwarming

Geniet Van Een Warme Badkamer Met Infrarood Plafondverwarming

Infrarood-plafondverwarming heeft enkele belangrijke voordelen ten opzichte van andere verwarmingssystemen. Hieronder staan enkele van de belangrijkste voordelen:

 • Efficiënt: Infrarood-plafondverwarming is zeer efficiënt omdat het direct warmte genereert die direct door de omgeving wordt geabsorbeerd. Dit betekent dat er minder energie nodig is om de gewenste temperatuur te bereiken, wat kan resulteren in aanzienlijke energiebesparingen.
 • Vermindert vocht: Infrarood-straling helpt vocht in de lucht te verminderen door de muren en objecten te verwarmen. Dit kan nuttig zijn voor badkamers waar vochtigheid vaak een probleem is.
 • Gezond: Infrarood-straling heeft de eigenschap dat het de bloedsomloop bevordert en pijn verlicht. Het kan ook helpen bij het verminderen van allergieën door de lucht droger te houden.
 • Eenvoudige installatie: Infrarood-panelen zijn relatief licht en kunnen gemakkelijk aan het plafond worden bevestigd. Hierdoor is de installatie snel en eenvoudig.

Infrarood-plafondverwarming in je badkamer gebruiken

Geniet Van Een Warme Badkamer Met Infrarood Plafondverwarming

Als je van plan bent om infrarood-plafondverwarming in je badkamer te gebruiken, zijn er enkele belangrijke overwegingen om in gedachten te houden. Ten eerste moet je ervoor zorgen dat het systeem voldoende capaciteit heeft om de grootte van je badkamer te verwarmen. Over het algemeen is het het beste om ongeveer 60 watt infrarood-straling per vierkante meter te gebruiken.

Lees ook:  Transformeer Uw Badkamer Met Een Lade Inzet

Daarnaast moet het systeem worden geplaatst op een hoogte van 2,2 tot 2,5 meter vanaf de grond, om ervoor te zorgen dat de warmte gelijkmatig wordt verdeeld over de ruimte. Omdat infraroodpanelen zeer stil zijn, is er geen geluidsoverlast. Tot slot is het rendement van infrarood-panelen gewoonlijk hoog; meer dan 90% energie gaat naar warmte.

Hoe infrarood-panelen onderhouden?

Geniet Van Een Warme Badkamer Met Infrarood Plafondverwarming

Infrarood-panelen zijn relatief eenvoudig te onderhouden. De panelen hoeven niet vaak te worden schoongemaakt omdat er geen lucht doorheen stroomt en er dus geen stof in verzamelt. Het enige wat je hoeft te doen is af en toe het oppervlak voorzichtig schoonmaken met een zachte doek.

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de panelen niet worden bedekt of geblokkeerd door objecten. Als de panelen worden bedekt, zal het systeem niet efficiënt werken en kan er zware schade optreden. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat er niets onder de panelen staat en dat er niets aan het plafond hangt. Ten slotte raden we aan het systeem jaarlijks te laten onderhouden door een professional.

Wanneer is infrarood-plafondverwarming het meest effectief?

Geniet Van Een Warme Badkamer Met Infrarood Plafondverwarming

Infrarood-plafondverwarming is het meest effectief in ruimtes waar mensen zich relatief stil houden. Dit komt doordat de warmte direct door de objecten en muren wordt geabsorbeerd, waardoor de luchttemperatuur niet snel stijgt. Daarom is dit type verwarming bijvoorbeeld ook geschikt voor yoga-studio’s, sportscholen en andere ruimtes waar mensen meestal stil liggen of zitten. Infraroodpanelen werken ook goed in ruimtes waar ruimtebesparing nodig is, of waar het niet mogelijk is om vloerverwarming te installeren.

Kan ik infrarood-panelen buiten gebruiken?

Geniet Van Een Warme Badkamer Met Infrarood Plafondverwarming

Ja, infrarood-panelen kunnen ook buiten worden gebruikt. Het is echter belangrijk om panelen te selecteren die hiervoor geschikt zijn. De panelen moeten bestand zijn tegen vocht en kou, en ze moeten voorzien zijn van de juiste beveiligingen. Het is belangrijk om het systeem te laten installeren door een professional, om te voldoen aan de voorschriften en vereisten die gelden in Nederland.

Lees ook:  Op Zoek Naar Stijlvolle Verlichting Voor Je Badkamer? Ontdek Onze RVS Spiegellamp

Kan infrarood-plafondverwarming worden gecombineerd met andere verwarmingssystemen?

Geniet Van Een Warme Badkamer Met Infrarood Plafondverwarming

Ja, het is mogelijk om infrarood-plafondverwarming te combineren met andere verwarmingssystemen. In sommige situaties kan dit nuttig zijn om de gewenste temperatuur te bereiken. Bijvoorbeeld in grote badkamers kan het nodig zijn om infrarood-straling te combineren met vloerverwarming of radiatorverwarming om een optimale temperatuur te bereiken.

Conclusie

Geniet Van Een Warme Badkamer Met Infrarood Plafondverwarming

Infrarood-plafondverwarming is een uitstekende manier om je badkamer op een efficiënte en effectieve manier te verwarmen. Infrarood-straling is veilig, gezond en gemakkelijk te onderhouden. Het kan worden gecombineerd met andere verwarmingssystemen en kan zowel binnen als buiten worden gebruikt. Als je geïnteresseerd bent in infrarood-plafondverwarming, neem dan contact op met een professional die je kan helpen bij het selecteren en installeren van het juiste systeem voor jouw badkamer.

FAQ

Hieronder volgen de meest gestelde vragen in dit artikel en hun antwoorden.

 1. Waarom is infrarood-plafondverwarming efficiënt?
 2. Infrarood-plafondverwarming is efficiënt omdat het direct warmte genereert die direct door de omgeving wordt geabsorbeerd. Hierdoor is er minder energie nodig om de gewenste temperatuur te bereiken.

 3. Is infrarood-plafondverwarming gezond?
 4. Ja, infrarood-plafondverwarming is gezond. Infrarood-straling bevordert de bloedsomlo
  op en verlicht pijn. Het kan ook helpen bij het verminderen van allergieën door de lucht droger te houden.

 5. Kan infrarood-plafondverwarming buiten worden gebruikt?
 6. Ja, infrarood-panelen kunnen ook buiten worden gebruikt, mits ze geschikt zijn voor deze toepassing en voldoen aan de vereisten die gelden in Nederland.

 7. Kan infrarood-panelen gecombineerd worden met andere verwarmingssystemen?
 8. Ja, infrarood-panelen kunnen in sommige situaties gecombineerd worden met andere verwarmingssystemen om de gewenste temperatuur te bereiken.

 9. Kan ik infrarood-panelen zelf installeren?
 10. Het wordt aangeraden om infrarood-panelen te laten installeren door een professional om te voldoen aan de vereisten en voorschriften die gelden in Nederland. Bovendien kan een professional je helpen bij het selecteren en installeren van het juiste systeem voor jouw badkamer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *