Energiezuinige En Comfortabele Infrarood Verwarming Voor De Badkamer

Posted on

Heeft u ooit geprobeerd een warme douche te nemen op een koude winterochtend? Het kan behoorlijk onaangenaam zijn om uit bed te komen en de koude badkamer binnen te lopen. Gelukkig is er een oplossing – infraroodverwarming voor de badkamer biedt comfortabele warmte, terwijl het toch energiezuinig is.

Energiebesparing en comfort

Energiezuinige En Comfortabele Infrarood Verwarming Voor De Badkamer

Het belangrijkste voordeel van infraroodverwarming is dat het erg efficiënt is. In tegenstelling tot conventionele verwarmingssystemen, verwarmt infraroodstraling direct mensen en voorwerpen in plaats van de lucht. Dit betekent dat er minder energie nodig is om een warme badkamer te krijgen en dat u zich comfortabel zult voelen zonder dat u hoeft te wachten tot de lucht opwarmt. Bovendien is infraroodverwarming snel en gemakkelijk te installeren en het vereist geen onderhoud.

Hoe werkt het?

Energiezuinige En Comfortabele Infrarood Verwarming Voor De Badkamer

Infraroodverwarming werkt door middel van elektromagnetische straling die warmte overdraagt aan de objecten die ermee in contact komen. Het is vergelijkbaar met de straling van de zon, maar dan zonder schadelijke UV-straling. Infraroodverwarming wordt meestal geïnstalleerd aan het plafond of aan de muur. De straling dringt door de lucht, verwarmt objecten en mensen en creëert zo een comfortabele en gezellige warmte.

Soorten infraroodverwarming voor badkamers

Energiezuinige En Comfortabele Infrarood Verwarming Voor De Badkamer

Er zijn verschillende soorten infraroodverwarming op de markt. Sommige zijn ontworpen als spiegelpanelen die aan de muur worden bevestigd, terwijl andere als handdoekverwarmers fungeren en zelfs als plafondpanelen kunnen dienen. Elk type infraroodverwarming heeft zijn eigen vermogen en installatie-eisen, dus het is belangrijk om de benodigde warmte-output voor uw badkamer te berekenen voordat u een aankoop doet.

Voordelen van infraroodverwarming in de badkamer

Energiezuinige En Comfortabele Infrarood Verwarming Voor De Badkamer

Infraroodverwarming voor de badkamer heeft vele voordelen, waaronder:

 • Het is aanzienlijk energiezeuniger dan conventionele verwarmingssystemen.
 • Maakt de lucht niet te droog.
 • Lange levensduur, weinig onderhoud nodig.
 • Is snel en gemakkelijk te installeren.
 • Geschikt voor badkamers van alle formaten dankzij verschillende beschikbare formaten.
 • Het is veilig en betrouwbaar.
Lees ook:  Stijlvolle Zwarte Wasbak De Perfecte Toevoeging Aan Jouw Badkamer

Beste plaatsen om infraroodverwarming te plaatsen in uw badkamer

Energiezuinige En Comfortabele Infrarood Verwarming Voor De Badkamer

Het installeren van infraroodpanelen in de badkamer is een slimme keuze, omdat de badkamer een kleine ruimte is en de warmte snel verspreidt. De beste plaatsen om infraroodverwarming te plaatsen zijn:

 • Aan het plafond boven de douchemachine of het bad.
 • Aan de muur boven de handdoekenrekken.
 • In de buurt van de wasbak en de spiegel.

Hoeveel infraroodpanelen heb ik nodig?

Energiezuinige En Comfortabele Infrarood Verwarming Voor De Badkamer

Het aantal infraroodpanelen dat u nodig heeft, hangt af van de grootte van uw badkamer en van de gewenste warmte-output. Over het algemeen kunt u ervan uitgaan dat u ongeveer 60 tot 70 watt per vierkante meter nodig heeft. Als u niet zeker weet hoeveel panelen u nodig heeft, kunt u best een deskundige installateur raadplegen.

Kan infraroodverwarming worden gebruikt als hoofdverwarming voor uw badkamer?

Energiezuinige En Comfortabele Infrarood Verwarming Voor De Badkamer

Infraroodverwarming kan prima worden gebruikt als hoofdverwarming voor uw badkamer, maar het is verstandig om nog een back-up verwarming te hebben voor de koudste dagen of in geval van storing van het infraroodverwarmingssysteem. U kunt bijvoorbeeld een elektrische verwarming of een verwarmd handdoekenrek installeren als bijverwarming.

Hoeveel kost infraroodverwarming voor uw badkamer?

Energiezuinige En Comfortabele Infrarood Verwarming Voor De Badkamer

Infraroodverwarming voor de badkamer is relatief goedkoop. De kosten hangen af van het benodigde vermogen, de grootte van uw badkamer en de installatiekosten. Over het algemeen kunt u panelen vinden vanaf 150 euro. Het is belangrijk om te onthouden dat de initiële kosten hoger kunnen zijn dan voor conventionele systemen, maar uiteindelijk zult u een aanzienlijk bedrag besparen op uw verwarmingsrekening.

Hoe kan ik infraroodverwarming voor mijn badkamer bestellen en installeren?

Energiezuinige En Comfortabele Infrarood Verwarming Voor De Badkamer

U kunt infraroodverwarming voor uw badkamer bestellen bij verschillende online winkels en installatieteams. Als u niet vertrouwd bent met de installatie, kunt u het beste een professional inhuren om het voor u te doen. Een installatieteam kan u adviseren over de ideale locatie van de panelen en kan de installatie snel en efficiënt uitvoeren. Zo hoeft u zich geen zorgen te maken over de installatie en kunt u snel genieten van de voordelen van infraroodverwarming voor uw badkamer.

Lees ook:  Een Nieuwe Badkamer Binnen één Dag? Het Kan Echt

FAQ

 1. Is infraroodverwarming veilig voor gebruik in de badkamer?

  Ja, infraroodverwarming is veilig voor gebruik in de badkamer. Het is een elektrisch systeem, dus u moet ervoor zorgen dat de panelen niet nat worden en dat ze goed zijn geïnstalleerd. Zorg ervoor dat u een professionele installateur kiest en volg de instructies voor onderhoud en veiligheid.

 2. Is infraroodverwarming beter dan conventionele verwarming?

  Ja, infraroodverwarming is beter dan conventionele verwarming. Het is energiezuiniger, efficiënter en comfortabeler. In plaats van de lucht te verwarmen, verwarmt het direct de objecten, waardoor u zich sneller warm voelt en minder energie wordt verspild.

 3. Hoe lang gaat infraroodverwarming mee?

  Infraroodverwarming gaat lang mee en vereist weinig onderhoud. Panelen, afhankelijk van de kwaliteit van de productie, kunnen tot 25 jaar meegaan met een garantie van 10 tot 15 jaar. Daarom hebt u langdurige verwarming en bent u niet van het onderhoud afhankelijk.

 4. Zijn de infraroodpanelen van glas of keramiek?

  Dit hangt af van de fabrikant en het model. Sommige infraroodpanelen zijn gemaakt van gehard glas, terwijl andere van keramiek zijn gemaakt. Keramische infraroodpanelen hebben vaak een hogere warmte-output en zijn duurder dan glazen panelen.

 5. Zijn er nog andere VIP-badkamerproducten die u kunt gebruiken om uw ervaring in de badruimte te verbeteren?

  Ja, er zijn talloze VIP-badkamerproducten die u kunnen
  helpen om de perfecte badkameromgeving te creëren. Dimbare LED-verlichting, een Bluetooth-luidsprekersysteem of een automatisch geurende luchtverfrisser kunnen allemaal worden toegevoegd aan een ongelooflijke badkamerervaring.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *