Een Duik In De Jaren 30 Stijl: Badkamer Inspiratie

Posted on

Een Duik In De Jaren 30 Stijl: Badkamer Inspiratie

Klassieke Jaren 30 Badkamer Inspiratie

Een Duik In De Jaren 30 Stijl: Badkamer Inspiratie

De Jaren 30 stijl blijft populair, zeker als het gaat om vintage badkamers. Het tijdperk van Art Deco, met zijn geometrische vormen en rijke kleuren, heeft nog steeds invloed op het hedendaagse interieurontwerp. Of je nu een modern huis hebt dat je een vleugje vintage wilt geven of in een jaren 30 woning woont die je wilt renoveren, een badkamer in deze stijl is altijd een goede keuze.

Wat kenmerkt de Jaren 30 Stijl?

Een Duik In De Jaren 30 Stijl: Badkamer Inspiratie

De Jaren 30 stijl in een badkamer is te herkennen aan kenmerkende aspecten zoals grote spiegels, tegels met geometrische patronen, zwarte/witte of pastelkleurige mozaïeken en marmeren vloeren. Art Deco-glas-in-loodramen, inbouw badkamermeubilair, ronde spiegels, koperen kranen en originele jaren 30 verlichting zijn ook typerend. Om de klassieke look af te maken, kunnen er verschilende soorten afwerkingen zoals mozaïektegels, witte krakeling tegels, keramische plinten, gepolijste gietijzeren radiatoren en houten lambrisering worden gebruikt.

Het Kiezen van De Juiste Accessoires

Een Duik In De Jaren 30 Stijl: Badkamer Inspiratie

Om een Jaren 30 stijl badkamer volledig af te maken, kies je voor accessoires die de vintage sfeer opnieuw benadrukken. Denk aan handdoeken met monogram, een antiek spiegeltje of scheerspiegel en een elegante zeephouder. Kies accessoires die bij het kleurenpalet van de badkamer passen om de look niet te breken.

Jouw Eigen Jaren 30 Stijl Badkamer Ontwerpen

Een Duik In De Jaren 30 Stijl: Badkamer Inspiratie

Voor het ontwerpen van een jaren ’30 stijl badkamer kunnen verschillende routes worden gevolgd. Een eerste benadering is het bezoeken van gespecialiseerde sites of blog- en design-thema’s gericht op het onderwerp, die inspiratie bieden om deze jaren ’30 badkamerstijl succesvol te recreëren. Vervolgens kan een selectie van de meest opvallende en inspirerende ideeën worden gemaakt en deze worden aangepast aan de afmetingen en mogelijkheden van de beschikbare ruimte voor de badkamer.

Lees ook:  Geniet Van Ultieme Ontspanning Met Onze Waterdichte Bluetooth Speaker

Jaren 30 en Duurzaamheid

Een Duik In De Jaren 30 Stijl: Badkamer Inspiratie

Jaren 30 stijl en duurzaamheid zijn niet noodzakelijkerwijs een tegengesteld paar. Integendeel, door gebruik te maken van efficiënte LED-verlichting, een laagwaterverbruik wc, lage drukverbruik douchekop, energiezuinige huishoudelijke apparaten, ondersteunende hulpmiddelen zoals een laag vermogen handdoekverwarmer, met behoud van de authentieke uitstraling van de jaren 30. Het is volledig mogelijk om duurzame oplossingen te integreren in een klassieke jaren 30-stijl badkamer.

Vintage Wastafels en Toiletten

Een Duik In De Jaren 30 Stijl: Badkamer Inspiratie

Vintage wastafels en toiletten zijn een uitstekende keuze voor je jaren 30 stijl badkamer. Je kunt ze zelfs in antiekwinkels vinden of online zoeken naar vintage sanitair winkels. Ook kun je nieuwe apparaten zoeken met een reproductie van dezelfde stijl. Het belangrijkste is dat het toilet en de wastafel goed passen bij de rest van de inrichting van de badkamer.

De Kleurenkeuze van de Jaren 30 Stijl

Een Duik In De Jaren 30 Stijl: Badkamer Inspiratie

De jaren 30 stijl staat bekend om zijn rijke kleurenpalet waarbij vooral blauw, geel, grijs, roze en zwart en wit voorkomen. In de badkamer kan je deze kleuren op verschillende manieren toepassen. Pastelkleurige mozaïektegels bijvoorbeeld of geglazuurde keramische tegels zijn geweldig. Zwart/witte tegels (met patronen) van bijvoorbeeld de authentieke Londense ondergrondse zijn ook geweldig hulpmiddelen om de echte jaren ’30 badkamersfeer te creëren.

Nog een Stap Verder Gaan met de Jaren 30 Stijl

Een Duik In De Jaren 30 Stijl: Badkamer Inspiratie

Om nog een stap verder te gaan in de jaren 30 stijl badkamer, kan je combinaties van jaren 30 architectonische stijlen met daarbij de karakteristieke kleurenpaletten van de jaren 30 benaderen, met de nieuwste technologieën en materialen. Vrijstaande badkuipen, metro-achtige metro-tegel-patronen op vloeren en muren, koperen of juist chroom kranen, Art Deco details creëren een uitgebalanceerde mix die de jaren ’30 sfeer benadrukt.

Lees ook:  Heerlijk Warme Badkamer Met Adax Infrarood Straler

Belangrijke Verlichting

Een Duik In De Jaren 30 Stijl: Badkamer Inspiratie

Verlichting is heel belangrijk in de jaren 30 stijl badkamer. Het gebruik van originele jaren 30 stijl lampen kan al een verschil maken en zorgt voor de juiste sfeer en een authentieke uitstraling. Inbouwspots of spaarlampen kunnen gebruikt worden om bepaalde elementen van de badkamer te accentueren. Zachte, gedimde verlichting kan erg effectief zijn in de avonduren.

FAQ

  • Q. Wat is Jaren 30 Stijl?
  • A. Het tijdperk van Art Deco, met zijn geometrische vormen en rijke kleuren, heeft nog steeds invloed op het hedendaagse interieurontwerp.
  • Q. Hoe kan ik de Jaren 30 Stijl in mijn badkamer integreren?
  • A. Grote spiegels, tegels met geometrische patronen, zwarte/witte of pastelkleurige mozaïeken en natuurlijk steen marmeren vloertegels, koperen kranen of chromen kranen en originele jaren 30 verlichting zijn typisch voor dit tijdperk.
  • Q. Waar kan ik meer inspiratie vandaan halen?
  • A. Bezoek online blogs of gespecialiseerde sites gericht op het onderwerp.
  • Q. Is duurzaamheid een probleem bij de Jaren 30-stijl badkamer?
  • A. Nee, door je klassieke items en jaren 30-stijl uitstraling te behouden en tegelijkertijd de nieuwste energiezuinige technologieën te integreren, kun je comfort en duurzaamheid combineren.
  • Q. Waar kan ik vintage sanitair vinden?
  • A. Online vintage sanitair winkels of antiekwinkels zijn goede plekken om te beginnen met zoeken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *