Duik In De Luxe Van Marokkaanse Tegels In Jouw Badkamer

Posted on

Duik In De Luxe Van Marokkaanse Tegels In Jouw Badkamer

Duik In De Luxe Van Marokkaanse Tegels In Jouw Badkamer

De badkamer is misschien wel de meest persoonlijke kamer in je huis. Het is de plek waar je jezelf kunt zijn, waar je je terugtrekt om te ontspannen en je voor te bereiden op de dag of de nacht. Een badkamer moet daarom niet alleen functioneel zijn, maar ook mooi en inspirerend. En wat is een betere manier om een ​​schoonheidsverhogende factor aan je badkamer toe te voegen dan met Marokkaanse tegels?

Wat Maakt Marokkaanse Tegels Zo Speciaal?

Duik In De Luxe Van Marokkaanse Tegels In Jouw Badkamer

Marokkaanse tegels zijn handgemaakte, kleurrijke en unieke tegels die een kunstzinnige uitstraling aan je interieur toevoegen. Ze zijn gemaakt van klei en worden beschilderd met mineralen en oxiden. Door het proces van het bakken in de oven krijgen de tegels de uitstraling en het duurzame karakter waar ze bekend om staan. Maar wat Marokkaanse tegels echt speciaal maakt, is hun ontwerpen en patronen die zich onderscheiden van alle andere tegels. Ze zijn geïnspireerd door het Arabische en Islamitische ontwerp, en variëren van patronen en kleuren zoals Zellige’s, Andalusische, Hexagon en Patchwork tot vele anderen.

Hoe Kan Je Marokkaanse Tegels Gebruiken in Jouw Badkamer?

Duik In De Luxe Van Marokkaanse Tegels In Jouw Badkamer

Marokkaanse tegels zijn veelzijdig en kunnen op verschillende manieren in de badkamer worden toegepast. De douchewand en vloer zijn de meest populaire plekken waar deze tegels worden gebruikt. Maar je kan ook de wastafel, spiegel, muur achter de badkuip of toilet achterwand verfraaien met deze exotische tegels. Wil je echt een statement maken dan kan je zelfs kiezen voor verschillende patronen en ze op een creatieve manier combineren met elkaar.

Waarom Zou Je Kiezen Voor Marokkaanse Tegels in Jouw Badkamer?

Duik In De Luxe Van Marokkaanse Tegels In Jouw Badkamer

Marokkaanse tegels hebben een scala aan voordelen ten opzichte van andere tegelsoorten. Ten eerste is er hun unieke uiterlijk dat zich onderscheidt van alles wat je elders in de badkamer vindt en daardoor kan bijdragen aan het personaliseren van jouw badkamer. Ten tweede zijn ze milieuvriendelijk en hypoallergeen, omdat ze zijn gemaakt van natuurlijke materialen die geen VOC’s (vluchtige organische stoffen) afgeven. En tot slot zijn Marokkaanse tegels ook zeer duurzaam, ze zijn bestand tegen water, vuil en slijtage en blijven lang mooi.

Lees ook:  Stijlvolle Zwarte Badkamerradiatoren: Een Betaalbare Luxe

Zijn Marokkaanse Tegels Duur?

Duik In De Luxe Van Marokkaanse Tegels In Jouw Badkamer

Marokkaanse tegels komen in verschillende prijsklassen, afhankelijk van het ontwerp en de grootte. Over het algemeen zijn ze iets duurder dan de gewone keramische tegels. Het in overweging nemen van de voordelen en de unieke uitstraling maken echter het uiteindelijk besteden van een beetje meer de moeite waard.

Hoe Onderhoud Je Marokkaanse Tegels?

Duik In De Luxe Van Marokkaanse Tegels In Jouw Badkamer

Marokkaanse tegels zijn vrij gemakkelijk te onderhouden. Reinig ze regelmatig met zeepwater en droog ze af met een schone doek om ze te beschermen tegen vlekken en vuil. Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen en schurende materialen, omdat deze de tegels kunnen beschadigen. Ten slotte, als je vloerverwarming hebt, vergeet dan niet om de temperatuur langzaam op te bouwen om te voorkomen dat de tegels scheuren.

Zijn Marokkaanse Tegels Alleen Geschikt Voor Een Specifiek Type Badkamer?

Duik In De Luxe Van Marokkaanse Tegels In Jouw Badkamer

Nee, zeker niet! Marokkaanse tegels zijn eigenlijk geschikt voor elke badkamerstijl, of je nu een moderne, minimalistische of vintage badkamer hebt. Het is gewoon een kwestie van het kiezen van de juiste kleuren en patronen die aansluiten op jouw stijl en smaak.

Zijn Marokkaanse Tegels Moeilijk Om Aan Te Brengen?

Duik In De Luxe Van Marokkaanse Tegels In Jouw Badkamer

Marokkaanse tegels zijn handgemaakt en kunnen een beetje ongelijk zijn qua formaat en dikte. Hierdoor kan het, afhankelijk van het legpatroon, lastig zijn om de tegels goed te plaatsen. Daarom wordt aangeraden om een ​​ervaren tegelzetter te raadplegen die ervaring heeft met het leggen van Marokkaanse tegels. Op die manier ben je verzekerd van een ​​mooi en duurzaam resultaat.

Hoe Kan Je De Juiste Marokkaanse Tegels Kiezen Voor Jouw Badkamer?

Duik In De Luxe Van Marokkaanse Tegels In Jouw Badkamer

De kleur, het patroon en de grootte zijn belangrijke factoren om te overwegen bij het kiezen van Marokkaanse tegels voor jouw badkamer. Je moet kijken naar de bestaande kleuren in jouw badkamer en proberen om tegels te kiezen die hiermee matchen. Als je een kleinere badkamer hebt, kies dan voor tegels met een kleiner formaat of lichte kleuren om de kamer groter te laten lijken. Als je een dominante kleur heb en je wilt meer kleurschakering dan zou de ‘Patchwork’ serie zeker jouw badkamer doen oplichten. De mogelijkheden zijn eindeloos, dus experimenteer met kleuren en patronen en creëer jouw eigen unieke look.

Lees ook:  Luxe Uitstraling Met Marmeren Accenten In Kleine Badkamer

Hoe Baken Je Het Gebied Af Waar De Marokkaanse Tegels komen?

Duik In De Luxe Van Marokkaanse Tegels In Jouw Badkamer

Om jouw badkamer aantrekkelijk en evenwichtig te houden is het het beste om alleen het gebied rond het bad, de wastafel en de douche te betegelen. Dit zal de badkamer schoon, georganiseerd en eenvoudig houden.

Conclusie

Duik In De Luxe Van Marokkaanse Tegels In Jouw Badkamer

Marokkaanse tegels zijn niet alleen mooi en onderscheidend, maar zijn ook duurzaam en van hoogwaardige kwaliteit. Het gebruik van deze opvallende, handgemaakte tegels in jouw badkamer kan enorm bijdragen aan het creëren van een harmonieus ontspannen sfeer, waardoor je niet alleen kunt genieten van de esthetische waarde, maar ook van het comfort en de ontspanning die het biedt.

FAQ

 1. Wat zijn Marokkaanse tegels?
 2. Waarom zou je kiezen voor Marokkaanse tegels in jouw badkamer?
 3. Zijn Marokkaanse tegels duur?
 4. Hoe onderhoud je Marokkaanse tegels?
 5. Hoe kies je de juiste Marokkaanse tegels voor jouw badkamer?
 • Marokkaanse tegels zijn handgemaakte, kleurrijke en unieke tegels die een kunstzinnige uitstraling aan je interieur toevoegen.
 • Marokkaanse tegels hebben een scala aan voordelen ten opzichte van andere tegelsoorten, zoals hun unieke uiterlijk, milieuvriendelijk en hypoallergeen, en duurzaamheid.
 • Marokkaanse tegels komen in ver
  schillende prijsklassen, afhankelijk van het ontwerp en de grootte.
 • Marokkaanse tegels zijn vrij gemakkelijk te onderhouden, met reguliere schoonmaak en vermijden van agressieve reinigingsmiddelen.
 • De kleur, het patroon en de grootte zijn belangrijke factoren om te overwegen bij het kiezen van Marokkaanse tegels voor jouw badkamer. Kies de tegels die het beste passen bij jouw badkamerstijl en kleurenpalet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *