De Verborgen Nadelen Van Een Gietvloer In De Badkamer

Posted on

Wanneer het gaat om badkamervloeren, is een gietvloer een van de meest populaire keuzes. Deze vloeren, die bestaan uit diverse lagen kunsthars, zijn grotendeels waterbestendig en kunnen elke vorm aannemen die u maar wilt. Ze zijn gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden en kunnen het uiterlijk van uw badkamer dan ook drastisch verbeteren. Maar er zijn enkele nadelen verbonden aan gietvloeren die u moet overwegen voordat u er een besluit om te gebruiken in uw badkamer. In dit blogbericht gaan we enkele van deze nadelen bespreken.

Verkleuring van Gietvloeren in de Badkamer

De Verborgen Nadelen Van Een Gietvloer In De Badkamer

Gietvloeren zijn meestal zeer resistent tegen schade door water, maar ze zijn ook gevoelig voor verkleuring. Dit komt doordat gietvloeren snel verkleuren onder invloed van UV-straling. In de zon of onder een sterke lamp kan de vloer na verloop van tijd dus van kleur veranderen. Het resultaat is dat uw badkamervloer er oud en verweerd uit kan gaan zien, wat niet het gewenste resultaat is.

Gevaren van Gladde Gietvloeren

De Verborgen Nadelen Van Een Gietvloer In De Badkamer

Een ander probleem van gietvloeren in de badkamer is dat ze vaak erg glad zijn. Dit kan gevaarlijk zijn voor mensen, vooral als de vloer nat wordt. Omdat gietvloeren geen textuur hebben, is er geen houvast als u op de vloer loopt en kan u uitglijden. Dit is vooral het geval als de vloer niet regelmatig wordt schoongemaakt en verwaarloosd raakt.

Gietvloeren zijn Kwetsbaar voor Krassen en Deuken

De Verborgen Nadelen Van Een Gietvloer In De Badkamer

Een van de grootste nadelen van gietvloeren in de badkamer is dat ze vrij kwetsbaar zijn. De vloer kan gemakkelijk worden bekrast of beschadigd als er iets hards op valt. Dit kan uw badkamer er slordig en onverzorgd uit laten zien en kan de levensduur van de vloer verkorten. Zorg er dus voor dat u voorzichtig bent met deze vloer en vermijd het laten vallen van harde voorwerpen zoals gereedschap of zware potten en pannen.

Gietvloeren zijn Duur

De Verborgen Nadelen Van Een Gietvloer In De Badkamer

Een van de grootste nadelen van gietvloeren is de prijs. Deze vloeren kunnen behoorlijk duur zijn, vooral als u een professionele installateur moet inhuren. De kosten voor het installeren van een gietvloer in uw badkamer kunnen oplopen, afhankelijk van de grootte van de vloer en het gekozen type kunsthars. Houd hier dus rekening mee bij het plannen van uw badkamerrenovatie.

Lees ook:  Eindelijk Schimmelvrije Badkamer Met Anti Schimmel Verf

Gietvloeren vereisen Precisie Installatie

De Verborgen Nadelen Van Een Gietvloer In De Badkamer

Een goede installatie is cruciaal bij het gebruik van gietvloeren in de badkamer. Wanneer deze vloeren niet correct worden geïnstalleerd, kunnen ze barsten, scheuren of anderszins beschadigd raken. Het installeren van een gietvloer vereist precisiewerk, ervaring en vaardigheden. Als u geen ervaring heeft op dit gebied, is het waarschijnlijk beter om uit te besteden aan een professionele installateur die gespecialiseerd is in dit soort installaties.

Gietvloeren kunnen Snel Verouderen

De Verborgen Nadelen Van Een Gietvloer In De Badkamer

Een gietvloer in de badkamer kan er na verloop van tijd oud en verweerd uitzien. Dit komt omdat deze vloeren kwetsbaar zijn voor invloeden van buitenaf en na verloop van tijd kunnen verkleuren of beschadigen. Om dit te voorkomen, moet u uw gietvloer regelmatig schoonmaken en onderhouden en voorkomen dat het blootgesteld wordt aan zonlicht.

Gietvloeren zijn Moeilijk te Verwijderen

De Verborgen Nadelen Van Een Gietvloer In De Badkamer

Als u een gietvloer besluit te laten installeren in uw badkamer en u wilt later overstappen op een andere vloer, kan dit een uitdaging zijn. Gietvloeren zijn moeilijk te verwijderen en het verwijderingsproces kan lang en moeizaam zijn. Hierdoor kunnen renovaties aan uw badkamer lastiger en mogelijk duurder zijn.

Gietvloeren zijn Minder Geschikt voor Traditionele Stijlen

De Verborgen Nadelen Van Een Gietvloer In De Badkamer

Als u van een traditionele look voor uw badkamer houdt, kan een gietvloer niet noodzakelijkerwijs de beste keuze zijn. Hoewel deze vloeren in vele kleuren verkrijgbaar zijn, is de glanzende, moderne uitstraling van gietvloeren duidelijk anders dan de uitstraling van een traditionele badkamervloer. Overweeg daarom uw smaakbeslissingen in de context van hoe u wilt dat uw badkamer er uiteindelijk uitziet voordat u besluit of een gietvloer geschikt is voor u.

Gietvloeren Komen met Een beperkte Garantie

De Verborgen Nadelen Van Een Gietvloer In De Badkamer

Als u besluit om een ​​gietvloer voor uw badkamer te installeren, moet u zich bewust zijn van de garantievoorwaarden. Hoewel deze vloeren bekend staan ​​om hun lange levensduur en duurzaamheid, zijn ze gevoelig voor bepaalde soorten schade. De meeste gietvloerinstallateurs bieden een beperkte garantie op hun werk. Dit betekent dat ze alleen garantie bieden voor bepaalde soorten problemen en dat u niet volledig bent beschermd tegen defecten of problemen.

Lees ook:  Duurzame Badkamerrenovatie Met Decentrale WTW systemen

Gietvloeren kunnen Een gevoel van Koude Afgeven

De Verborgen Nadelen Van Een Gietvloer In De Badkamer

Gietvloeren kunnen er stijlvol uitzien, maar ze kunnen ook een gevoel van koude afgeven. Dit komt omdat gietvloeren vaak glad en glanzend zijn, en hebben niet altijd een isolerende werking zoals bijvoorbeeld parketvloeren. Als u regelmatig op blote voeten rondloopt in uw badkamer, moet u overwegen om een ​​vloerbedekking op uw gietvloer te leggen om warmte vast te houden en uw voeten te beschermen tegen de kou.

FAQ

 1. Is een gietvloer in de badkamer geschikt als u op zoek bent naar een traditionele uitstraling?
  Hoewel gietvloeren in verschillende kleuren verkrijgbaar zijn, kan de glanzende en moderne uitstraling van gietvloeren duidelijk anders zijn dan de uitstraling van een traditionele badkamervloer. Overweeg of een gietvloer past bij uw gewenste esthetische look voordat u besluit deze te installeren.
 2. Zijn gietvloeren in de badkamer duurzaam?
  Ja, gietvloeren staan ​​bekend om hun duurzaamheid en lange levensduur. Met regelmatig onderhoud en zorg kunnen deze vloeren jarenlang meegaan.
 3. Zijn gietvloeren in de badkamer gemakkelijk schoon te maken?
  Ja, gietvloeren zijn over het algemeen gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden. Met een regelmatige reiniging en onderhoud ka
  n de vloer er vele jaren mooi uitzien.
 4. Zijn gietvloeren in de badkamer gevaarlijk?
  Ja, gietvloeren kunnen glad zijn, vooral als ze nat worden. Dit kan de kans op ongelukken in de badkamer vergroten. Als u een gietvloer in uw badkamer wilt laten installeren, dient u extra voorzichtig te zijn met bewegingen op de vloer wanneer de vloer nat is of op andere momenten waarop u uitglijden zou kunnen ervaren.
 5. Zijn gietvloeren in de badkamer eenvoudig te installeren?
  Nee, gietvloeren vereisen precisiewerk en ervaring om goed te installeren. Het wordt aanbevolen om een ​​professional in te huren om de installatie van de gietvloer in uw badkamer te laten uitvoeren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *