De Charme Van Een Jaren 30 Badkamer

Posted on

De charme van een jaren 30 badkamer is een klassieke en tijdloze look die de tand des tijds heeft doorstaan. Deze stijl is al velen jaren populair en blijft terugkomen in badkamerdesigns. Jaren 30 badkamers worden gekenmerkt door details zoals de klassieke badkuip met pootjes, betegelde vloeren en muren, en kleuren zoals zwart en wit. In dit artikel zullen we ingaan op de kenmerken van de jaren 30 badkamer en hoe je deze stijl kunt implementeren in jouw eigen badkamer.

Kenmerken van de jaren 30 badkamer

De Charme Van Een Jaren 30 Badkamer

De jaren 30 badkamer kenmerkt zich door de nostalgische, charmante uitstraling. Een van de meest kenmerkende elementen van deze stijl is de badkuip met pootjes. Deze badkuipen waren oorspronkelijk gemaakt van gietijzer met een emailleafwerking. Naast de badkuip zijn ook geglazuurde of betegelde vloeren en muren een belangrijk kenmerk van de jaren 30 badkamer. De kleuren die vaak worden gebruikt in deze stijl zijn zwart en wit. Ook werden toenmalige materialen zoals glas-in-lood veelvuldig gebruikt.

Implementatie van de jaren 30 stijl in jouw badkamer

De Charme Van Een Jaren 30 Badkamer

Als je de jaren 30 stijl wilt implementeren in jouw badkamer, zijn er verschillende opties tot jouw beschikking. Om te beginnen kun je kiezen voor de klassieke badkuip met pootjes. Deze worden nog steeds geproduceerd en zijn verkrijgbaar in verschillende maten en afwerkingen, zodat je er een kunt vinden die past bij jouw badkamer en interieur.

Een andere optie is om te kiezen voor betegelde vloeren en muren. Dit hoeft niet per se zwart-wit te zijn. Kies een kleurenpalet dat past bij jouw smaak, maar houd het wel binnen de kenmerken van de jaren 30 stijl.

Voor details kun je denken aan glas-in-loodramen of -deuren. Deze kun je laten inbouwen door een specialist. Ook kun je kiezen voor klassiek ogende kranen en accessoires, die passen bij de algehele stijl van de badkamer.

Betegelde vloeren en muren in de jaren 30 badkamer

De Charme Van Een Jaren 30 Badkamer

Zoals eerder vermeld, is een van de kenmerken van de jaren 30 badkamer geglazuurde of betegelde vloeren en muren. Deze tegels zijn over het algemeen vierkant en hebben een grootte van ongeveer 20x20cm. De kleuren die vaak gebruikt worden zijn zwart, wit en grijstinten. Vaak worden ze in een patroon gelegd voor een extra interessant effect.

Lees ook:  Stijlvolle Zwart Wasbak Voor De Ultieme Badkamer Upgrade

Als je ervoor kiest om betegelde vloeren en muren te implementeren in jouw jaren 30 badkamer, is het belangrijk om op te letten dat je kiest voor tegels die passen bij de stijl en kleuren van de rest van de badkamer. Overweeg ook om voor een enigszins getextureerde tegel te gaan, om uitglijden in een natte badkamer te voorkomen. Bovendien zijn deze tegels gemakkelijk schoon te houden.

De klassieke badkuip met pootjes

De Charme Van Een Jaren 30 Badkamer

De klassieke badkuip met pootjes was in de jaren 30 een populair item. Deze badkuipen werden met de hand gemaakt van gietijzer en kregen later een emaille afwerking. Tegenwoordig worden deze badkuipen op industriële schaal gemaakt. Er zijn veel verschillende afwerkingen en maten verkrijgbaar, zodat je er een kunt vinden die past bij het formaat en het ontwerp van jouw badkamer.

De klassieke badkuip is er in verschillende stijlen, zoals ronde vormen, langwerpige vormen of ovale vormen. De badkuip met pootjes is een investering. Houd echter in gedachten dat deze badkuipen zeer duurzaam zijn en een leven lang meegaan. Bovendien zijn ze erg comfortabel om in te zitten en hebben ze een klassieke uitstraling die tijdloos is.

Klassieke kranen en accessoires

De Charme Van Een Jaren 30 Badkamer

Een andere manier om de jaren 30 stijl in jouw badkamer te implementeren is door te kiezen voor klassieke kranen en accessoires. Klassieke kranen zijn over het algemeen van chroom of messing. Ze hebben een traditionele uitstraling die past bij de algehele stijl van de jaren 30 badkamer. Kies een stijl die past bij jouw persoonlijke smaak, maar houd het wel binnen de kenmerken van de jaren 30.

Accessoires zijn belangrijk in elke badkamer. Kies bijvoorbeeld voor een tandenborstelhouder en bekertjes die passen bij de stijl van de badkamer. Ook een handdoekrekje, scheerspiegel en zeephouder zijn onderdelen die de uitstraling naar een hoger niveau tillen.

Prijs van de jaren 30 badkamer

De Charme Van Een Jaren 30 Badkamer

De prijs van een jaren 30 badkamer varieert sterk en hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van de badkamer en de materiaalkeuze. Overweeg hoeveel je wilt investeren in de badkamer. Om geld te besparen, zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor betegeling van de wanden in plaats van geglazuurde wandtegels.

Houd er echter rekening mee dat een aantal traditionele elementen van een jaren 30 badkamer, zoals de badkuip met pootjes, wel duurder zijn dan moderne alternatieven. Overweeg welk elementen voor jou het belangrijkst zijn om de jaren 30 stijl te creëren. Uiteindelijk heb je dan een badkamer die de tand des tijds zal doorstaan.

Lees ook:  Stijlvolle Houten Schuifdeur: De Perfecte Toevoeging Voor Jouw Badkamer

Het onderhoud van de jaren 30 badkamer

De Charme Van Een Jaren 30 Badkamer

Een jaren 30 badkamer vergt over het algemeen evenveel onderhoud als een moderne badkamer. Om te beginnen kun je het beste gebruikmaken van schoonmaakmiddelen die geschikt zijn voor het materiaal van de tegels en de badkuip met pootjes. Let hierbij op dat je geen middelen gebruikt die agressief zijn voor de badkuip zoals bijtende schoonmaakmiddelen. Overweeg ook om een antikalkmiddel te gebruiken om kalkaanslag te voorkomen.

Verder is het belangrijk om de badkamer regelmatig schoon te maken. Zo kun je voorkomen dat vuil zich ophoopt en dat er vochtige plekken ontstaan. Het is raadzaam om een raam open te houden tijdens of na het douchen, zodat de badkamer goed kan luchten.

FAQ

Hieronder hebben we een aantal veel gestelde vragen beantwoord over de jaren 30 badkamer.

 1. Wat zijn de kenmerken van een jaren 30 badkamer?

  Jaren 30 badkamers zijn gekenmerkt door klassieke elementen zoals betegelde muren en vloeren, een badkuip met pootjes en de kleuren zwart en wit. Ook werden toenmalige materialen zoals glas-in-lood veelvuldig gebruikt.

 2. Hoe implementeer je een jaren 30 stijl in jouw badkamer?

  Om de jaren 30 stijl te implementeren kun je onder andere kiezen voor een klassieke badkuip met pootjes, betegelde of geglazuurde vloeren en muren en klassieke kranen en accessoires.

 3. Wat is de prijs van een jaren 30 badkamer?

  De prijs van een jaren 30 badkamer hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van de badkamer en de materiaalkeuze. Overweeg welke elementen het belangrijkst zijn om de jaren 30 stijl te creëren.

 4. Hoe onderhoud je een jaren 30 badkamer?

  Om een jaren 30 badkamer te onderhouden kun je het beste gebruikmaken van schoonmaakmiddelen die geschikt zijn voor het materiaal van de tegels en de badkuip met pootjes. Verder is het belangrijk om de badkamer regelmatig schoon te maken en goed t
  e laten luchten.

 5. Hoe lang gaat een jaren 30 badkamer mee?

  Een jaren 30 badkamer gaat over het algemeen net zo lang mee als een moderne badkamer. De traditionele elementen, zoals de badkuip met pootjes, zijn echter wel duurzamer en gaan langer mee dan moderne alternatieven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *