Creëer De Perfecte Stijl Met Tegels Over Tegels In Uw Badkamer

Posted on

Creëer De Perfecte Stijl Met Tegels Over Tegels In Uw Badkamer. Dit is een geweldige manier om uw badkamer te upgraden zonder een volledige renovatie uit te voeren! Er zijn veel voordelen aan het gebruik van tegels over tegels. Naast het feit dat het een snelle oplossing is, is het ook kostenbesparend en kan het de uitstraling van uw badkamer volledig veranderen.

Creëer De Perfecte Stijl Met Tegels Over Tegels In Uw Badkamer

Een Bouwsteen Voor Stijl

De afgelopen jaren zijn tegels in de badkamer een onmisbaar kenmerk geworden om de stijl van uw badkamer samen te stellen. Tegels op wanden, vloeren en inloopdouches zijn de basis voor het decoreren van uw badkamer. Omdat badkamertegels zowel praktisch als esthetisch mooi zijn, biedt het u de mogelijkheid om creatief te zijn door verschillende formaten, kleuren en patronen te mixen. Dit geeft uw badkamer een fris en eigentijds uiterlijk.

Creëer De Perfecte Stijl Met Tegels Over Tegels In Uw Badkamer

Voordelen van Tegels Over Tegels

Met zoveel opties voor het verbeteren van de look van uw badkamer, waarom zou u dan kiezen voor tegels over tegels? Nou, er zijn een paar redenen waarom deze optie zo populair is geworden bij renovaties. Het belangrijkste voordeel is dat het sneller en goedkoper is. In tegenstelling tot het volledig vervangen van de tegels, kan het gebruik van nieuwe tegels over de oude tegels binnen een paar dagen worden voltooid en bespaart het u de kosten die gepaard gaan met het verwijderen van de oude tegels. Het is ook duurzamer dan verf of behang en het vermindert het risico van het ontwikkelen van schimmel.

Creëer De Perfecte Stijl Met Tegels Over Tegels In Uw Badkamer

Hoe Werkt Het?

Het proces om tegels over tegels te plaatsen is in de kern hetzelfde als het plaatsen van nieuwe tegels. Zorg ervoor dat het oppervlak goed schoon en glad is. Als de oude tegels extreem glad zijn, moet u waarschijnlijk een primer gebruiken om het oppervlak ruwer te maken, zodat de nieuwe tegels kunnen hechten. Het aanbrengen van de nieuwe tegels is relatief eenvoudig. Ze worden rechtstreeks aan de oude tegels vastgelijmd met tegellijm.

Lees ook:  Gladde Badkamertegels? Niet Met Onze Anti Slip Oplossing

Creëer De Perfecte Stijl Met Tegels Over Tegels In Uw Badkamer

Welk Soort Tile Werkt Het Beste?

Hoewel tegels over tegels een eenvoudige renovatieoplossing is, is het nog steeds belangrijk om na te gaan welk type tegel u gaat gebruiken. Niet alle tegels zijn geschikt voor deze toepassing. Keramische tegels worden aanbevolen omdat ze de juiste textuur en dichtheid hebben die nodig zijn om de lijm te laten hechten aan zowel de oude als de nieuwe tegels. Maar ongeacht het type, zorg er altijd voor dat u de juiste lijm voor uw tegels kiest, die specifiek geschikt is voor de omstandigheden in uw badkamer.

Creëer De Perfecte Stijl Met Tegels Over Tegels In Uw Badkamer

Wat Zijn De Mogelijke Problemen?

Een paar problemen kunnen de plaatsing van tegels over tegels verhinderen. Een belangrijk probleem is dat de nieuwe tegels hoger kunnen liggen dan de oude tegels, waardoor sommige deuren of kasten niet meer goed sluiten of de afvoer niet meer goed stroomt. Het is altijd verstandig om een professional te raadplegen voordat u deze optie kiest. Bovendien kan het heldere uiterlijk van de nieuwe tegels de oude tegels doorbreken, wat niet altijd gewenst is.

Creëer De Perfecte Stijl Met Tegels Over Tegels In Uw Badkamer

Hoe Zorg ik Voor Mijn Tegels Over Tegels?

Het onderhoud van tegels over tegels is hetzelfde als het onderhoud van nieuwe tegels. Het oppervlak moet worden schoongemaakt met een neutrale reiniger en regelmatig worden schoongemaakt om te voorkomen dat vuil zich ophoopt. Het gebruik van een goede ventilatie en het vermijden van staand water in de douche of rond het bad zal helpen om schimmelvorming te voorkomen. Als er zich schimmelproblemen voordoen, kunt u opnieuw voegen of de tegel schoonmaken.

Creëer De Perfecte Stijl Met Tegels Over Tegels In Uw Badkamer

Wat is De Kostenbesparing?

Het gebruik van nieuwe tegels over oude tegels kan u veel geld besparen ten opzichte van het volledig vervangen van tegels. De kosten zijn afhankelijk van de hoeveelheid tegels die u nodig hebt en of u de installatie zelf doet of een professional inschakelt. Maar over het algemeen is de kostprijs lager dan bij een volledige renovatie van uw badkamer.

Creëer De Perfecte Stijl Met Tegels Over Tegels In Uw Badkamer

Beperkingen van Tegels Over Tegels

Hoewel het een relatief eenvoudige manier is om uw badkamer te renoveren, zijn er enkele beperkingen aan het plaatsen van nieuwe tegels over oude tegels. De belangrijkste beperking is de hoogte van de nieuwe tegels. Als de nieuwe tegels hoger zijn dan de oude tegels, kan dit problemen veroorzaken. Bovendien moeten de oude tegels in goede staat zijn voor de nieuwe tegels om goed vast te kunnen hechten.

Lees ook:  Houd Je Badkamer Opgeruimd Met Een Open Handdoekenkast

Creëer De Perfecte Stijl Met Tegels Over Tegels In Uw Badkamer

Conclusie

Over het algemeen is het gebruik van nieuwe tegels over oude tegels een geweldige manier om uw badkamer snel en gemakkelijk te renoveren en tegelijkertijd kosten te besparen. Met de juiste keuze van de tegels, lijm en het volgen van de juiste installatieprocedures, kunt u een geweldige nieuwe uitstraling geven aan uw oude badkamer.

Creëer De Perfecte Stijl Met Tegels Over Tegels In Uw Badkamer

FAQ

 1. Is het gebruik van nieuwe tegels over oude tegels goedkoper?
 2. Ja, het gebruik van nieuwe tegels over oude tegels is over het algemeen goedkoper dan het volledig vervangen van tegels omdat u de kosten voor het verwijderen van de oude tegels bespaart.

 3. Zijn alle soorten tegels geschikt voor het plaatsen van tegels over tegels?
 4. Niet alle tegels zijn geschikt voor deze toepassing, keramische tegels worden echter vaak aanbevolen omdat ze de juiste textuur en dichtheid hebben om zowel aan de oude als de nieuwe tegels te hechten.

 5. Hoeveel tijd kost het om tegels over tegels te installeren?
 6. Het installeren van nieuwe tegels over oude tegels kan binnen enkele dagen worden voltooid.

 7. Hoe onderhoud ik tegels over tegels?
 8. Het onderhoud van tegels over tegels is hetzelfde als het onderhoud van nieuwe tegels. Het oppervlak moet worden gereinigd met een neutrale reiniger en regelmatig worden schoongemaakt om te voorkomen dat vuil zich ophoopt.

 9. Wat als de nieuwe tegels hoger zijn dan de oude tegels?
 10. Als de nieuwe tegels hoger zijn dan de oude tegels kan dit problemen veroorzaken, z
  oals het niet goed sluiten van deuren of kastjes. Het is belangrijk om een professional te raadplegen voordat u besluit om op deze manier te renoveren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *