Combineer Comfort En Ruimte: Badkamer Met Wasmachine En Droger

Posted on

Combineer comfort en ruimte in je badkamer door deze in te richten met een wasmachine en droger. Zo hoef je niet meer naar de aparte ruimte te lopen om je kleding te wassen of drogen en bespaar je ook nog eens ruimte. Het plaatsen van een wasmachine en droger in de badkamer vraagt echter wel om de nodige veranderingen in de ruimte. In deze blogpost lees je alles wat je moet weten over het inrichten van een badkamer met wasmachine en droger.

Voordelen van een badkamer met wasmachine en droger

Combineer Comfort En Ruimte: Badkamer Met Wasmachine En Droger

Het hebben van een wasmachine en droger in de badkamer heeft diverse voordelen. Zo bespaar je bijvoorbeeld ruimte, doordat je geen aparte ruimte meer nodig hebt voor de was. Daarnaast is het handiger om de was te doen op de plek waar je je bevindt, in plaats van dat je heen en weer moet lopen met de wasmand. Wanneer je een wasmachine en droger in de badkamer plaatst, zorg je dus voor meer comfort in huis.

De juiste plek voor de wasmachine en droger

Combineer Comfort En Ruimte: Badkamer Met Wasmachine En Droger

Voordat je een wasmachine en droger gaat plaatsen in de badkamer, is het belangrijk om te bedenken waar je deze het beste kunt neerzetten. Hierbij is het belangrijk om te kijken naar de afvoer en wateraansluitingen. Zorg dat je de apparaten dichtbij de afvoer en wateraansluiting plaatst, zodat er geen leidingen door de hele badkamer lopen. Ook is het belangrijk om te zorgen voor een goede ventilatie, zodat de vochtigheid in de badkamer niet te hoog wordt.

De juiste afmetingen voor de wasmachine en droger

Combineer Comfort En Ruimte: Badkamer Met Wasmachine En Droger

De juiste afmetingen van de wasmachine en droger zijn ook van belang. Voor een wasmachine en droger heb je namelijk meer ruimte nodig dan je denkt. Meet daarom van tevoren goed op welke afmetingen je nodig hebt voor de wasmachine en droger. Vermijd in ieder geval dat de badkamer er te vol mee komt te staan. Als je kleine kinderen hebt, is het bovendien belangrijk dat de apparaten niet te hoog worden geplaatst.

Lees ook:  Stijlvolle Badkamer Met Gipsplaten Plafond

De aansluiting van de wasmachine en droger

Combineer Comfort En Ruimte: Badkamer Met Wasmachine En Droger

Voor de aansluiting van de wasmachine en droger in de badkamer is het belangrijk om te zorgen voor de juiste aansluiting en afvoer. Dit kun je het beste laten doen door een professional, zodat je weet dat het goed komt. Het is vaak namelijk niet eenvoudig om leidingen op de juiste manier aan te leggen en af te voeren. Het is belangrijk om goed te kijken of je alles wat je nodig hebt qua afvoer en aansluiting ook daadwerkelijk kunt realiseren in je badkamer.

Aandachtspunten voor de elektrische installatie

Combineer Comfort En Ruimte: Badkamer Met Wasmachine En Droger

Naast de aansluiting van de wasmachine en droger, moet je ook aandacht besteden aan de elektrische installatie. Zorg voor voldoende stroomvoorziening, zodat je geen problemen krijgt met overbelasting van de stoppen. Het is dus raadzaam om ook hierbij een professional in te schakelen die je hierbij kan helpen. Vermijd ook het creëren van vochtplekken in de buurt van de elektriciteit, zodat je geen gevaarlijke situaties krijgt.

Inrichting van de badkamer met wasmachine en droger

Combineer Comfort En Ruimte: Badkamer Met Wasmachine En Droger

Nu je weet waar je de wasmachine en droger moet plaatsen in de badkamer en hoe je deze moet aansluiten, kun je gaan nadenken over de inrichting van de badkamer zelf. Plaats bijvoorbeeld een plank of kastje boven de wasmachine om spullen op te bergen. Zo maak je gebruik van de ruimte die je hebt en zorg je ervoor dat het er netjes uitziet.

Decoratiemogelijkheden in de badkamer met wasmachine en droger

Combineer Comfort En Ruimte: Badkamer Met Wasmachine En Droger

Ook kun je gaan nadenken over decoratiemogelijkheden in de badkamer met wasmachine en droger. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een mooie tegelvloer en muur achter de wasmachine en droger. Als je de ruimte goed hebt benut, kun je hierdoor een stijlvolle badkamer creëren met alle gemakken van een wasmachine en droger.

Kosten van een badkamer met wasmachine en droger

Combineer Comfort En Ruimte: Badkamer Met Wasmachine En Droger

De kosten voor een badkamer met wasmachine en droger lopen uiteen. Het is afhankelijk van een aantal factoren. Zo spelen de aansluiting, de afmetingen, de type was- en droogapparaat en de decoratiemogelijkheden een rol. De kosten voor het aanleggen van alle benodigde aansluitingen zullen relatief hoog liggen, omdat er vaak leidingen moeten worden gelegd. Daarnaast kan het type was- en droogapparaat duurder zijn dan varianten die je elders in huis kunt plaatsen.

Lees ook:  Praktisch En Stijlvol: Schuifdeur Voor Jouw Badkamer

Belangrijke tips bij een badkamer met wasmachine en droger

Combineer Comfort En Ruimte: Badkamer Met Wasmachine En Droger

Als je aan de slag gaat met het inrichten van een badkamer met wasmachine en droger, zijn er nog een aantal belangrijke tips waar je op moet letten:

 • Zorg voor voldoende ventilatie
 • Zet de wasmachine en droger zo dicht mogelijk bij de afvoer en waterleiding
 • Zorg voor een juiste afstelling van de temperatuur
 • Houd rekening met kinderen; zet de wasmachine en droger niet te hoog
 • Laat de elektrische installatie uitvoeren door een professional

Veelgestelde vragen

 1. Is het überhaupt mogelijk om een wasmachine en droger in de badkamer te plaatsen?

  Ja, het plaatsen van een wasmachine en droger is absoluut mogelijk in de badkamer.

 2. Is het nodig om een professional in te schakelen voor de installatie van de wasmachine en droger?

  Ja, omdat er sprake is van wateraansluitingen, afvoer en elektriciteit is het verstandig om een professional in te schakelen voor de installatie.

 3. Gaat de wasmachine niet teveel geluid maken in de badkamer?

  Als je kiest voor een model met een laag geluidsniveau, zal dit geen probleem zijn. Houd hier rekening mee bij de aanschaf van de wasmachine.

 4. Is het noodzakelijk om de badkamer op een bepaalde manier te ventilatie?

  Ja, zorg dat je een raam of andere vorm van ventilatie in de badkamer hebt. Dit is belangrijk om de vochtigheid onder controle te houden.

 5. Hoe moet je de wasmachine en droger schoonmaken?

  Maak de wasmachine en droger regelmatig schoon met een vochtige doek. Vergeet ook niet om de filters schoon te maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *